|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Komputer pokładowy EKS - opinie |
Autor |
Wiadomość |
BasteKNT
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport '04
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2013, 18:58 Komputer pokładowy EKS - opinie
|
|
|
(nie wiedziałem za bardzo gdzie umieścić temat, w razie czego bardzo proszę o przeniesienie)
Trochę przeszkadza mi brak w Lancerze termometru. Szukając czegoś, co nie będzie strasznie szpetnie wyglądało trafiłem na TAKI KOMPUTEREK.
Cena nie jest dramatyczna, wygląd nie najgorszy... A jak będzie to sprawowało się w praktyce? Spotkaliście się z tym kiedyś? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-03-2013, 10:40
|
|
|
Termometr co CS-a mieliśmy od http://forum.mitsumaniaki...profile&u=26989 w miejsce fabrycznego zegarka (poszukaj w dziale Lancer CS)
Ale z tego co wiem teraz musiało by się zebrać z 10 osób, żeby znowu zrobił.
Co do komputera to szukajka: http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Ale nie wiem czy to o tym samym.
Z mojej strony to kiedyś jak na to patrzyłem to wszystko trzeba samemu podłączać i kalibrować, a w naszych miśkach można by 90% tych danych ściągnąć z OBDII... Więc ten komputer jest bardziej do starszych aut...
Gdzieś użytkownik elektryk w dziale Outlandera I opisywał takie urządzonko, ale zaburzało pracę któregoś wskaźnika spalania na desce (Outlander ma, a Lancer nie ma ).
Druga sprawa to interfejs OBDII na BT (podłączasz takie malutki interfejs bezprzewodowy pod kierownicą) telefon z Androidem do tego soft i możesz cuda na kiju wyświetlać łącznie z odczytem z sondy lambda..... Opisane w Lancerze CS... |
|
|
|
 |
|
|