Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputer pokładowy EKS - opinie
Autor Wiadomość
BasteKNT 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport '04
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2013, 18:58   Komputer pokładowy EKS - opinie

(nie wiedziałem za bardzo gdzie umieścić temat, w razie czego bardzo proszę o przeniesienie)

Trochę przeszkadza mi brak w Lancerze termometru. Szukając czegoś, co nie będzie strasznie szpetnie wyglądało trafiłem na TAKI KOMPUTEREK.

Cena nie jest dramatyczna, wygląd nie najgorszy... A jak będzie to sprawowało się w praktyce? Spotkaliście się z tym kiedyś?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2013, 10:40   

Termometr co CS-a mieliśmy od http://forum.mitsumaniaki...profile&u=26989 w miejsce fabrycznego zegarka (poszukaj w dziale Lancer CS)

Ale z tego co wiem teraz musiało by się zebrać z 10 osób, żeby znowu zrobił.

Co do komputera to szukajka: http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Ale nie wiem czy to o tym samym.

Z mojej strony to kiedyś jak na to patrzyłem to wszystko trzeba samemu podłączać i kalibrować, a w naszych miśkach można by 90% tych danych ściągnąć z OBDII... Więc ten komputer jest bardziej do starszych aut...

Gdzieś użytkownik elektryk w dziale Outlandera I opisywał takie urządzonko, ale zaburzało pracę któregoś wskaźnika spalania na desce (Outlander ma, a Lancer nie ma :cry: ).

Druga sprawa to interfejs OBDII na BT (podłączasz takie malutki interfejs bezprzewodowy pod kierownicą) telefon z Androidem do tego soft i możesz cuda na kiju wyświetlać łącznie z odczytem z sondy lambda..... Opisane w Lancerze CS...

Odpowiedz do tematu