Czy drzwi z 97 roku z 1.6 nadaja sie do GDI z 98 roku? |
Autor |
Wiadomość |
SIMSONalfa [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 10:13 Czy drzwi z 97 roku z 1.6 nadaja sie do GDI z 98 roku?
|
|
|
chodzi o drzwi przednie lewe... czyli od kierowcy... ponieważ mam zamiar kupić.... a niektóre mają plastikowy pasek wzdłuż w połowie wysyokości (tak jak moje) a niektore nie... i chodzi też o to że ramka szyby jest czasem srebrna, jak drzwi a u mnie jest czarna... dzieki za odpowiedz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 24-03-2008, 10:15
|
|
|
Wszystkie drzwi W Carisamach sa takie same, wiec nie ma roznicy czy jest to GDI czy 1,6 . Listwa biegnaca wzdluz drzwi w wesjach przed liftem byla wyposazeniem dodatkowym stad widac ze w niektorych egzemplarzach ich nie ma. Z dokupieniem nie ma zadnego problemu. Ramka nad oknami jest zawsze czarna, jesli widziales srebrna to musiala byc to wlasnoreczna robota wlasciciela pojazdu.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
SIMSONalfa [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 11:03
|
|
|
dzieki to teraz juz nie bede mial problemu... a z tą ramką to na bank orginalnie była czarna? bo tak poszukuje tych drzwi juz przez troche czasu... i powiem szczerze że ramka srebrna i czarna to jakoś 50 na 50 jest spotykana |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 24-03-2008, 11:14
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Ramka nad oknami jest zawsze czarna, jesli widziales srebrna to musiala byc to wlasnoreczna robota wlasciciela pojazdu.
Pozdroo |
Jak nie masz pewności to czemu ludzi w błąd wprowadzasz. Kolor ramki zależał od koloru zewnętrznego auta. PO porstu w niektórych kolorach ramka była pod kolor (srebrne) a w innych czarna (czerwone, białe np.). Kwestia estetyki i wyglądu ogólnego.
i nie wszystkie drzwi są takie same, bo akurat tylne się różnią (wiem, że pytanie było o przednie), ale to "wszystkie" mnie kole w oczy. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
SIMSONalfa [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 11:26
|
|
|
no i luxus juz wszystko wiem dzieki wielkie naaaaaajwyzej kupie ze srebrna ramka i przemaluje sama ramke na czarno i po klopocie |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 24-03-2008, 11:37
|
|
|
Chooper napisał/a: | i nie wszystkie drzwi są takie same, bo akurat tylne się różnią (wiem, że pytanie było o przednie), ale to "wszystkie" mnie kole w oczy. |
Chodzilo mi o drzwi przednie, tzn jak w pytaniu
Chooper napisał/a: | Kolor ramki zależał od koloru zewnętrznego auta |
ramki wokol okien mialy inne kolory niz czarny ...w zyciu nie widzialem takowej...
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 24-03-2008, 13:12
|
|
|
w modelu 99-2004 ramki drzwi są w kolorze ,może właśnie takie znalazłeś , a model 98 różni się od modelu nowego tym że drzwi mają otwory do listwy plastikowej a nowe ich nie posiadają , ale nic nie szkodzi w ich montażu |
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 24-03-2008, 15:23
|
|
|
futrzany napisał/a: | w modelu 99-2004 ramki drzwi są w kolorze ,może właśnie takie znalazłeś |
Sam mam model po liftingu i ramki mam czarne i ile samochodow nie spotykam to zawsze widze ramki czarne
Moze my rozmawiamy o nie tych ramkach co potrzeba
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
SIMSONalfa [Usunięty]
|