Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pada elektryka
Autor Wiadomość
agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2007, 21:59   pada elektryka

Coś sie dzieje z elektryka w mojej Cari. Najpierw padło prawe przednie światło postojowe - wymiana zarówek nic nie pomogła, potem padł przedni spryskiwacz a teraz lewy przedni postój juz nie działa. Światła mijania i długie działaja ok. Spotkał sie ktos z czyms takim? Czy to moze być uszkodzenie na jakiejś kostce? Szukałem schematu do Cari po 99 roku ale niestety nie znalazłem. Zapomniałem dodać że bezpieczniki wszystkie są ok.

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-07-2007, 23:54   

nie wiem czy ci to co napiszę coś pomoże ale...u kolegi robiliśmy nawiew wewnetrzny przy vectrze...sprawdzilismy dosłownie wszystko i co sie okazało...zamienilismy przekażniki pod kierownica...ten który pasował od wycieraczek m.in. wsadziliśmy w miejsce wlaśnie tego przekażnika który był odpowiedzialny za nawiew...i zaczęło działać!!!...co prawda wycieraczki nie miały czasowego wyłączania ale kupił... z powrotem zamienił tak jak miało być i hula wszystko do dzisiaj... wieć pobaw się przekaźnikami..pozdrawiam

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 10:39   

Sprawdzałeś czy napięcie dochodzi do gniazda żarówki?

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 14:44   

Pewnie napięcie nie dochodzi bo zarówki były wymieniane i nic. A jakiego koloru przewód jest od postojówek w tej kostce? A i jeszcze nie działa buczek który ostrzega przed zostawieniem włączonych świateł a wcześniej działał

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 20:22   

eh, nie lubię zwrotu "pewnie nie dochodzi", to tak jak by pewnie żyć lub pewnie wygrać kumulację w totka. Weź próbówkę, sprawdź i powiedz że dochodzi lub nie dochodzi. Jeśli nie działają postojowe (to z tyłu też nie działają) obstawiam:
1. Włącznik
2. Przekaźnik
3. Bezpiecznik
Są też inne typy, ale mniej prawdopodobne.

[ Dodano: 02-07-2007, 20:44 ]
Dziecie miały ułozyć zdanka ze słowem pewnie, no i nastepnego dnia wyczytują swoje pomysły i doszło do Jasia:
tato wział gazete i poszedł do łazienki...pewnie bedzie srał, bo czytać nie umie ;)

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 22:08   

No więc dobrałem sie z miernikiem do autka i miałeś racje bartek_nkm warto dokładnie posprawdzać
Sprawdziłem napięcie na postojówkach - dochodzi! Oglądam lewą żarówke - zjarana wymianiłem i świeci. Prawa - też zjarana! A była kupiona nowa i wymieniona-widocznie jakaś felerna! Przez nią troche spanikowałem bo byłem przekonany że jak kupuje żarówke to na 100% jest ok - widać nie zawsze. Całe szczeście że to tylko żarówki bo juz myslałem że gdzieś przewody sie przetarły albo coś szwankuje z elektryką.
Ale druga sprawa to ten spryskiwacz. Sprawdzałem i napięcie do samej kostki przy pompce - dochodzi więc niestety pompka kaput... :cry: .
Napisałem do ASO o cene pompki spryskiwacza na przód i odpowiedz mnie załamała 351zł!
Chyba ich całkiem porąbało?!!! :axe:
Czy są jakieś zamienniki? Albo pompki z innych samochodów które pasują?

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2007, 08:12   

Na Allegro znajdziesz całe zbiorniczki z dwiema pompkami za 60zł.

Od Volvo oczywiście jest to samo...

Odpowiedz do tematu