|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bezpłatne przegląd samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2010, 13:25 Bezpłatne przegląd samochodu
|
|
|
Jako, że w temacie o moim Galancie (dokładnie tutaj: http://forum.mitsumaniaki...50714&start=15) kolega j-rules podsunął mi pomysł wykonania bezpłatnego przeglądu samochodu w ramach akcji organizowanej przez salon Skody Auto-Bączek w Tarnowie, postanowiłem skorzystać i podzielić się wrażeniami z kolegami z regionu.
Szczegóły akcji, kontakt tutaj:
http://www.autobaczek.pl/...o-po-zimie.html
Opis:
Kod: |
Sprawdź auto po zimie
Zapraszamy Państwa do skorzysyania z bepłatengo przeglądu podczas którego sprawdzimy następujące podzespoły Twojego samochodu:
- zawieszenie
- układ hamulcowy
- układ kierowniczy
- układ wydechowy
- amortyzatory
- stan wycieków
- ogumienie
- oświetlenie
- paski wielorowkowe
- akumulator
- olej w silniku
- jakość płynu chłodzącego
AKCJA DOTYCZY POJAZDÓW WSZYTKICH MAREK
|
Zadzwoniłem wczoraj aby dopytać o szczegóły, zostałem poinformowany, że akcja trwa do końca kwietnia, nie trzeba się wcześniej umawiać, wystarczy podjechać.
Podjechałem dzisiaj, zostałem obsłużony od razu, zero kolejki.
Przed przeglądem wypełnia się ankietę (dane osobowe, model pojazdu, rok produkcji i data następnego przeglądu oraz "skąd dowiedziałeś się o akcji"). Na koniec okazuje się, że to ta ankieta chyba jest w tym wszystkim najważniejsza.
Co do samego przeglądu, to mam wrażenia mieszane, dobre z nijakimi.
Jeśli chodzi o zakres przeglądu, to zawierał on w moim przypadku:
- zawieszenie
- układ hamulcowy
- układ kierowniczy
- amortyzatory
[b]- stan wycieków [/b] (o czym później)
- oświetlenie
- akumulator
[b]- olej w silniku [/b] o tym też później
- jakość płynu chłodzącego
|
Nie zawierał jednak:
- układ wydechowy
- ogumienie
- paski wielorowkowe
|
Oczywiście jak można było się spodziewać zawieszenie, amorki, hamulce mam w b. dobrym stanie, co wiedziałem już przed zakupem, a co potwierdzone zostało wczoraj u Pana Leszka.
Przy oświetleniu wyszły dwie "usterki". Lewa lampa źle ustawiona (świeciła za nisko i za bardzo na lewo) i brak prawego pozycyjnego (spalona żarówka).
Płyn chłodzący -26 stopni (i tak idzie do wymiany).
Aku okej.
Hamulec ręczny ma duże różnice, prawa strona słabo trzyma (co też wiedziałem przed zakupem).
Na koniec dwie ciekawe rzeczy:
Diagnosta stwierdził: "wycieków nie ma", co mnie rozsmieszyło, bo cieknie z pokryw zaworowych, więc silnik cały jest zalany olejem og góry do dołu.
A sprawdzenie oleju polegało na tym, że powiedział, że oleju nie sprawdzał, bo pewnie ja to sprawdziłem i na pewno jest okej, na co ja potwierdziłem, że jest okej.
Na koniec pan powiedział, że jak mi się przegląd będzie kończył to wyślą mi zawiadomienie i zapraszają gorąco na przegląd do nich, cena taka jak wszędzie, czyli 162 zł (z LPG).
Był też tak miły, że wyregulował mi tą lampę tak jak powinno być i teraz wszystko gra.
Jak ktoś ma niedaleko to gorąco polecam, szczególnie jak cierpicie na brak zajęć.
Zawsze można się dowiedzieć czegoś nowego, jak np. to, że pozycyjny nie działa, czego ja bym nigdy nie sprawdził, bo w życiu go nie używałem.
Pozdrawiam |
_________________ 02132/KMM
Obecnie w mojej stajence:
Infiniti Q50S Red Sport (09.2023 - ?)
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )
Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)
|
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2010, 14:56
|
|
|
Pamietac tylko, ze akcja do konca kwietnia. ! Wiec nie planowac wypadów na diagnoze w maju
Tegoroczna akcja o dziwo byla slabiutko rozreklamowana (rok temu huczalo o tej akcji w radiu, gazetach a nawet na zawodach zuzlowych) Stad doiero pod koniec kwietnia sie o niej dowiedzialem od kolegi. szkoda bo puscilbym farbe juz wczesniej, ze istnieje takie dobrodziejstwo. |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
|
|