Przesunięty przez: Hubeeert 24-02-2007, 13:21 |
[Cari 1.6] AWARIA PREDKOSCIOMIERZA |
Autor |
Wiadomość |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 13:03 [Cari 1.6] AWARIA PREDKOSCIOMIERZA
|
|
|
Witam. Mam problem z licznikiem zerwala sie linka przy skrzyni biegow czy ktos to juz wymienial i chcialem sie zapytac czy jest mozliwosc wlozenia licznika elektrycznego zamiast mechanicznego i czy duzo by bylo problemow z zamontowaniem |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-02-2007, 14:28
|
|
|
Manius napisał/a: | wlozenia licznika elektrycznego zamiast mechanicznego i czy duzo by bylo problemow z zamontowaniem |
prawdopodobnie zadnych, wyjmujesz stary i wkladasz nowy, tyle ze zapomnij o wskazaniach temperatury itp.
prawdopodobnie bo nikt tego jeszcze nie zrobil - bo to nie ma sensu |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 15:54
|
|
|
Czemu nie ma sensu? może by było to lepsze rozwiązanie. za linkę też musze zapłacić a tak w podobnej cenie będę miał elektryczny licznik. Ale nie wiem jak to potem będzie czy będzie pokazywał prędkość i przejechane kilometry bo resztę wydaje mi się że tak. Proszę o pomoc bo nie wiem co lepsze. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 24-02-2007, 17:34
|
|
|
aaaaaaaa juz wiem -
elektroniczny licznik takze ma linke - elektroniczny jest tylko licznik przebiegu, reszta jest identyczna jak przy analogowym, czyli linke i tak bys musial kupic
pomysly |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:00
|
|
|
Jestes w bledzie bo do elektonicznego nie ma linki no ma sie rozne pomysly ale myslalem ze tu idzie uzyskac pomoc a nie nabijanie sie z kogos dziki za pomoc pozdawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-02-2007, 16:36
|
|
|
Manius napisał/a: | Jestes w bledzie bo do elektonicznego nie ma linki |
jestes 100% pewien ??
bo ja jestem pewien 100% ze jest i teraz wychodzi na to ze jeden z nas nie ma racji
nie nabijam sie tylko nie widze sensu w zamianie - wolalbym zalac paliwo za kase wydana na zegary |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:48
|
|
|
100% nie jestm ale ogladalem taki licznik i nie bylo tam wejscia na linke!!
kazdy ma inny gust a dla mnie taki licznik ladnij wyglada |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-02-2007, 16:55
|
|
|
tak na potwierdzenie moich 100%
 |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 17:55
|
|
|
dziwne bo trzymalem w ręku taki licznik i mój też wyjąłem żeby porównwć i widziałem różnice, ale może miałem z innego modelu ale wątpie. A rysunek przesłany przez ciebie nie przedstawia takiego rodzaju licznika bo w miejscu obrotomierza jest czyjnik temp. wody i paliwa!!! |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-02-2007, 18:49
|
|
|
Manius napisał/a: | A rysunek przesłany przez ciebie nie przedstawia takiego rodzaju licznika bo w miejscu obrotomierza jest czyjnik temp. wody i paliwa!!! |
ale zobacz ze widac na nim elektroniczny licznik
[ Dodano: 25-02-2007, 17:55 ]
Manius napisał/a: | dziwne bo trzymalem w ręku taki licznik i mój też wyjąłem żeby porównwć i widziałem różnice, ale może miałem z innego modelu ale wątpie. |
no i przyznaje Ci racje, moj blad, a raczej capsa sorki
oto licznik z elektronicznym licznikiem km
i analog
jest jeszcze taka opcja - ze te zegary elektroniczne sa z automata - a tam moze byc na elektronice, a w recznej skrzyni na lince |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 15:00
|
|
|
Wlasnie cos takiego mialem, i oto mi chodzilo ale chyba nie da sie zamontowac bez jakis problemow wiec nie zostaje mi nic innego jak kupic linke. Tylko z ta lnka tez nie tak latwo. Trudno ja dostac i z zamontowaniem tez beda problemy ,ale mam nadzije ze sobie jakos dam rade. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 26-02-2007, 18:13
|
|
|
skontaktuj sie z japaneze - na zamiennik to nie masz co liczyc |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Manius [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 18:42
|
|
|
ok dzięki za wszystkie informacje, pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsuzeus [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 15:54
|
|
|
mam tez problem z linką predkosciomierza dziala ale wskazowka do 80 na godz skacze troche jak w cinqecento potem juz ladnie wskazuje /a z silnika linke moge ręką wyjmowac i wkladac spowrotem . czy to normalne czy jest tam jakies zabezpieczenie linki?kupilem cari nie dawno i niemam pojecia co z ta linka jest pozdrawiam dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 19:39
|
|
|
linka nie jest w silniku tylko wchodzi do skrzyni biegów
jeżeli ma luz wtedy wskazówka może skakać,
ogólnie rzecz biorą linka powinna siedzieć mocno ale jeżeli wyrwało sie mocowanie to wchodzi luźno,
proponuję włożyc najmocniej jak się da, zasylikonować,
odczekać z 20 min żeby dobrze złpało i powinno być już ok. |
|
|
|
 |
|