Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poziom paliwa 0 km
Autor Wiadomość
tansky
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:43   Poziom paliwa 0 km

Po kolejnym tankowaniu Moja Carisma nie "odświeżyła" licznika kilometrów które jest w stanie zrobić na bieżącym baku. Po kolei odtrąbiła wszystkie alarmy wraz ze spadkiem liczby, po czym zrezygnowana stanęła na zerze. Kolejne tankowanie, włączanie/wyłączanie silnika etc. nie przynosi efektu. Stan kilometrów: 0.

Ktoś spotkał się z takim zachowaniem komputera? A może jakieś pomysły co jest nie tak?

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:54   

Moze czujniki od poziomu paliwa nawalily

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2007, 21:55   

tansky napisał/a:
A może jakieś pomysły co jest nie tak?
Odpiąć klemę z aku .... :roll:
Ale nie wiem czy warto dla takiej pierdółki. Jak inne wskazania, średnia prędkość, żużycie :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

tansky
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 21:58   

JCH napisał/a:
jak inne wskazania, średnia prędkość, żużycie :?:

Bez zmian, znaczy - poprawne.

Czy tam jest jakiś pływak (jak w spłuczce :lol: ), który mógł się jakoś zaklinować?

Dodam że analogowy (strzałka) wskaźnik reaguje na dolewki paliwa.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 22:01   

jest w zbiorniku plywak , ktory wlasnie mogl sie zablokowac tylko poki co brak mi pomyslow jakby to mozna bylo ewentualnie przywrocic do stanu pierwotnego

tansky
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 22:10   

Może metodą wstrząsową? Znam parę dróg mocno offroad-owych.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 22:14   

tansky napisał/a:
Może metodą wstrząsową? Znam parę dróg mocno offroad-owych.

Bylo gdzies na forum o podobnym problemie ale nie moge tego znalezc i nie pamietam jaki byl sposob na ten plywak :evil:

tansky
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 22:20   

Tyle że nie wydaje mi się, by dosyć precyzyjny wskaźnik cyfrowy pobierał dane z latającej bańki na patyku. Jeśli by tak było, to wskaznie by się zmieniało w zależności od tego czy jade pod górkę czy z górki. Oczywiście tak nie jest.

Nie znam się na mechanice, ale projektując coś takiego albo bym ważył zbiornik, albo wpuszczał do środka powietrze i analizował zmianę ciśnienia.

cocoo24
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 12:38   

no własnie mam ten sam problem beny za 100 a wskaźnik na 0. Jak to naprawić, jak dojść do pływaka??????

tansky
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 21:15   

No i się naprawiło samo z siebie. Samo się psuje, samo się naprawia. Zadziwiająca technologia dalekiego wschodu :rolleyes:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-06-2007, 21:23   

tansky napisał/a:
Zadziwiająca technologia dalekiego wschodu
I holenderskie wykonanie na haju ;-) :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

zibi
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2007, 11:02   

tansky napisał/a:
Tyle że nie wydaje mi się, by dosyć precyzyjny wskaźnik cyfrowy pobierał dane z latającej bańki na patyku. Jeśli by tak było, to wskaznie by się zmieniało w zależności od tego czy jade pod górkę czy z górki. Oczywiście tak nie jest.

Nie znam się na mechanice, ale projektując coś takiego albo bym ważył zbiornik, albo wpuszczał do środka powietrze i analizował zmianę ciśnienia.

Właśnie tak jest , dane dotyczace poziomu paliwa pochodzą z potencjiometru z pływakiem .
Miałem problem polegający na tym że nie zapalała się lamka rezerwy i zdemontowałem to ustrojstwo z baku.Problem powstał bo poprzedni właściciel już się tym bawił , i instalując ponownie obrucił pływak w złym kierunku i ten nie schodził do poziomu w którym zamykał obwód lempki rezerwy.
Przy okazji zobaczyłem jak to działa.
Zasięg nie zmienia się co chwię gdy auto np.jedzie podgórę bo dane potrzebne do wyświetlenia tej informacji analizowane są co kilkanaście sekund albo raczej co ok 1km.
pozdrawiam
zibi

jendkeruk
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 13:15   

w mojej carismie dopiero jak zaleje ok 15 - 20l komputer sie uaktualnia...

Odpowiedz do tematu