Nowa reklama Skody |
Autor |
Wiadomość |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2006, 23:50 Nowa reklama Skody
|
|
|
Nie wiem czy już widzieliście reklamę wyprzedarzy Skody. Ale jest to cos takiego:
Nie zaskoczy cię deszcz - i automatycznie włączaja sie wycieraczki,
Nie zaskoczy sie cię ciemność - i automatycznie włączaja sie światła,
Nie zaskoczy cię żadna sytuacja na drodze - i gość skodą wyprzedza ciężarówkę i zdąża przed autokarem jadącym z przeciwka - nie wiem czy coś się wam kojarzy ale mi od razu pewien wypadek po Jeżewem. Nie wiem czy mieli taki zamiar ale dla mnie to delikatna przesada. Co najmniej to nie wypada. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 07-01-2006, 11:03
|
|
|
To była rekonstrukcja zdarzeń
W ogóle to nie na miejscu . Póżniej jakiś zapalczywy idiota dopadnie się do tego "niewiarygodnie bezpiecznego " auta i aż tyyyylllle będzie mógł nawywijać . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 07-01-2006, 18:11
|
|
|
tez zwrocilem na to uwage.. zreszta ich reklamy to straszne porazki ostatnio oczywiscie wg mnie.. Ta ze spiewem operowym "to wyprzedaaaaż"... coz.. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 07-01-2006, 20:05
|
|
|
Firebee napisał/a: | tez zwrocilem na to uwage.. zreszta ich reklamy to straszne porazki ostatnio oczywiscie wg mnie.. |
Nie wszystkie. Ta faktycznie jest nieszczególna - skłania do brawury.
Pamiętam reklamę Skody z muzyką zespoły Fraimless (czy jakoś tak) - całkiem, całkiem. Szczególnie jak w tym samym czasie ten sam utwór chodzi na playliście w radiu. Jedno z drugim szybko się kojarzy a to chyba wzmacnia efekt dotarcia do klienta i kojarzenia marki. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 07-01-2006, 20:08
|
|
|
Chyba antyreklama... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 07-01-2006, 21:52
|
|
|
rzeczywiscie ta reklama zacheca do cisniecia na gaz |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2006, 00:35
|
|
|
kiedys wiekszosc reklam mitsubishi byla z watkiem rajdowym, wyraznie wskazujac ze to auto to rajdow (bo to bylo mocna strona tej firmy, teraz nowy colt nadaje sie do jazdy na dnie oceanu )
skoda miala taki pomysl na pokazanie dynamiki auta, pokazanie manewru ktory jest wykonywany miliony razy przez miliony kierowcow na swiecie, niewiem gdzie tu zacheta do szalenstwa na drodze? (zreszta jak sie dobrze przyjrzec do kierowca skody mial jeszcze sporo miejsca).
a i tak skody nigdy bym nie kupil |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2006, 10:27
|
|
|
raddex napisał/a: | zeczywiscie ta reklama zacheca do cisniecia na gaz |
Jeszcze trzeba mieć czym cisnąć a napewno nie skodą żadnym z modeli jeździłem służbowo prawie wszystkimi |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-01-2006, 17:20
|
|
|
Mi tam nie chodziło o to że tego sie nie robi - bo każdy tak robi - jak sie ma czym to można wszystko - aby sie zmieścić. Chodziło mi tylko o to że to zgranie ciężarówki i autokaru jest troche nie na miejscu po tamtym wypadku - co innego jakkby użyli same osobówki - mi ten autokar nie bardzo sie kojarzy. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24282 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-01-2006, 10:19 Re: Nowa reklama Skody
|
|
|
Karwoś napisał/a: | Nie zaskoczy cię deszcz - i automatycznie włączaja sie wycieraczki,
Nie zaskoczy sie cię ciemność - i automatycznie włączaja sie światła, |
Mnie by to wnerwiało - wolę sam sobie regulować wycieraczki i światła. Szczególnie zimą, gdy taki tłusty, brudny syf leci na szybę. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2006, 12:53 Re: Nowa reklama Skody
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Karwoś napisał/a: | Nie zaskoczy cię deszcz - i automatycznie włączaja sie wycieraczki,
Nie zaskoczy sie cię ciemność - i automatycznie włączaja sie światła, |
Mnie by to wnerwiało - wolę sam sobie regulować wycieraczki i światła. Szczególnie zimą, gdy taki tłusty, brudny syf leci na szybę. |
czujnik deszczu - super sprawa (podobnie jak cofania), a zima ograniczasz sie tylko do psikania plynem, bylem bardzo zaskoczony "inteligencja" czujnikow tzn. mieleniem wycieraczkami w zaleznosci od ilosci wody na szybie. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-01-2006, 20:48
|
|
|
Niestety nie mam takiego bajeru i nie wiem jak bardzo to jest przydatne.
A czujnik cofania ma pewno jest niezły:) |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
|
Wysłany: 09-01-2006, 21:05
|
|
|
Niestety taka automatyka zabija myślenie u ludzi. Producenci zapewniają, że jednym przyciskiem sprawiają cuda albo cuda same sie realizują. ABS, poduszki powietrzne stają się dla ludzi synonimem nieśmiertelności. W nowych samochodach nie czujesz że jedziesz 150km/godzine. Ale co będzie jak uderzysz w drzewo albo inną przeszkodę stałą. Albo co będzie gdy uderzysz czołowo w inny samochód jadący z podobna prędkością? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2006, 22:55
|
|
|
jesli kierowca jest bez wyobrazni to i na rowerze sie zabije, choc faktem jest ze auta powszechnie uwazane za bezpieczne "zabijaja" czujnosc (badania przeprowadzane w niemczech przez autobild), a wiadomo przed np. drzewem nic nie uchroni, zaden system - tak jak napisal jawlo. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24282 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-01-2006, 09:46
|
|
|
Jako informatyk powiem jedno - jeszcze takiego kompa nie wymyślili, który by zastąpił ludzki mózg. I nie wymyślą - przynajmniej nie na tym etapie, na którym jesteśmy teraz. Nasze miliardy komórek z których każda połączona jest z następnymi 10000 innych są narazie nie do podrobienia. W tej chwili chyba najbardziej skomplikowany komp. sztucznej inteligencji ma 10 000 komórek i zajmuje spore pomieszczenie.
Zresztą - wszystkie programy do elektroniki sterującej też piszą ludzie - są na tyle inteligentne na ile byli projektanci i programiści tych urządzeń.
A co będzie jak ktoś wyłamie lusterko? - które to właśnie w np. BMW 7 jest projektorem od czujnika deszczu? Mam nadzieję, że przewidziano możliwość ręcznej regulacji wycieraczek. Akurat to i światła to wolę samemu sobie włączać i wyłączać. |
|
|
|
 |
|