Ktoredy najszybciej...:D |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2007, 14:58 Ktoredy najszybciej...:D
|
|
|
Jak w temacie!
Ktoredy wg Was najlepiej/najszybciej jest dojechac na d nasze morze?? Przez jakie mista jechac hmm??
Mam swoje "wytyczne" ale chetnie zapoznam sie z Waszymi
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 09-08-2007, 15:21
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Ktoredy wg Was najlepiej/najszybciej jest dojechac na d nasze morze | Może sprecyzuj czy to ma być np. na Hel, czy do Świnoujścia |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 09-08-2007, 15:39
|
|
|
Jastrzebia gora/Wladek
wypadlo mi z glowki
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 09-08-2007, 15:50
|
|
|
Kielce - Opoczno - Tomaszów Maz - Brzeziny ...
i w Ozorkowie już za Łodzią wbijasz się na 1-ynkę i dalej ...
Włocławek - Toruń - Świecie - Tczew ...
a przed Pruszczem Gdańskim, na rondzie, wbijasz się na obwodnicę Trójmiasta (2 zjazd z ronda) ...
Jedziesz do końca obwodnicą i wyjeżdżasz na końcu Gdyni ... i w lewo <<< ...
...a w Redzie skręcasz w prawo >>> na Władysławowo/Hel.
Z racji tego, że w sezonie jest to bardzo często użytkowana droga (zwłaszcza odcinek Reda - Hel), to proponuję Ci wybrać jakieś nietypowe godziny podróży ... np 23 (noc) - 6 (rano) |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
|
Wysłany: 09-08-2007, 16:37
|
|
|
akbi napisał/a: | Tczew ...
a przed Pruszczem Gdańskim, na rondzie, wbijasz się na obwodnicę Trójmiasta i wyjeżdżasz na końcu Gdyni ... i w lewo <<< ...
...a w Redzie skręcasz w prawo >>> na Władysławowo/Hel.
|
Bylem 2 tyg. temu na urlopie i w weekend poza godzinami nocnymi to na powyszych odcinkach to jest masakra. Ja co prawda nie do wladka jechalem, ale proponuje naprawde ciekawa krajobrazowo droge. W Tczewie troche mozna ominac korki na 1 i skrecic w droge 224 i potem w Godziszewie w 222 i do obwodnicy, potem z obwodnicy na Chwaszczyszyno w 218 i do Wejherowa, a potem na Krokowa, Karwie i do Wladka. Ja osobiscie b.lubie tamtedy jezdzic. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
drout [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2007, 16:43
|
|
|
Jechałem 2 tyg temu do władka i wyjechałem sobie z domu o 17 sobota. I powiem szczerze rewelacja już pusto a jescze widno. No ale teraz ruszę o 3 rano bo to jednak cały dzień jescze. A tak to na sam nocleg się załapałem |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 09-08-2007, 17:58
|
|
|
 |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 09-08-2007, 18:15
|
|
|
Dzieki Chlopaki za pomoc
musze jeszcze troszke posiedziec nad mapka...ale mysle ze dam rade
nom mysle wyjechac albo kolo 12 w nocy(0.00) albo kolo 2-3 nad ranem ...w nocy sie przyjemniej jezdzi
Pozdroo i jeszcze raz thenx |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2007, 10:46
|
|
|
Witam
Właśnie w środę wróciłem z Władysławowa. Wyjechaliśmy o 23.00 z Ostrowca na Radom w Grójcu ominęliśmy Warszawę kierując się na Sochaczew, Płońsk, Mława, Nidzica potem Elbląg w Pruszczu Gdańskim na obwodnicę Trójmiejską. Wyjeżdżaliśmy w sobotę, praktycznie żadnych korków, bardzo mało Tirów. Spokojną jazdą ok. 90km/h z dwoma postojami po ok. pół godziny byliśmy na miejscu na 9.00. Przy wjeździe do Władka korki. Najlepiej skierować się na drogę chłapowską. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-08-2007, 20:51
|
|
|
vienek moglbys opisac troszke jak i co sie dzieje we Wladzslawowie Bo chzba najprawdopodobniej tam wzladuje Wiesz ile ludzi czy sa jakies imprezy wiesz...czy w ogole jest warto tam pojechac
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2007, 12:02
|
|
|
Zależy co kto lubi. Ludzi od groma. Przy dobrej pogodzie żeby zająć dobre miejsce na plaży trzeba iść pewnie koło 8.00. My chodziliśmy między 10 a 11 , miejsce się znalazło, ale bliżej wydm, a dojść do morza to jak iść w labiryncie. Na jedno, to może i lepiej, że dalej od morza bo nikt Ci nie chodził nad głową. Zjeść i zabawić się jest gdzie. Barów jeden przy drugim. Potańczyć też można po 20.00, ale tylko do 23.00. Pośpiewać też na karaoke.
Popływać możesz na bananie za motorówką 20zł, rejs małym statkiem chyba 15zł, jest park rozrywki z karuzelami itp., skoki na bandżi 50zł, wystawa pająków, kilka kilometrów dalej Rozewie z latarnią. Piwo 6zł na plaży, a w barach od 3,50 do 6zł za Żywiec. My trafiliśmy jeszcze na impreze Lecha na plaży. Jest jeszcze we Władku Ośrodek Sportów Olimpijskich Cetniewo, gdzie możesz skorzystać z basenu i gdzie odbywają się różne zawody. My trafiliśmy akurat na judo.
Ogólnie jestem zadowolony (pogoda dopisała). Jeśli nie zarezerwowałeś pokoju, to może być problem. Przynajmniej jak odjeżdżaliśmy, to wszędzie napisy "wolnych pokoi brak". http://www.jmarinus.wladek.pl/ - adres oficjalnej strony Władysławowa. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 11-08-2007, 13:02
|
|
|
vienek, wielkie dzieki za swietny opisik miejscowosci i atrakcji z nim zwiazanych. Rezerwacje juz mam (tydzien temu wyslalismy kase poczta ale o dziwo w tajemniczych okolicznosciach kasa zginela a sama koperta doszla...znajoma nie ubezpieczyla przesylki ) kasa wplynie jak dojedziemy na miejsce Wyjezdzam jutro miedzy 1-3 w nocy
Zobaczymy jak bedzie slyszalem gdzies ze pogoda nie bardzo bedzie rozpieszczac ale...mysle ze bedzie fajnie
hehe banan obowiazkowo wykonam
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|