|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik spalania stukowego? |
Autor |
Wiadomość |
Artur86r [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 14:29 Czujnik spalania stukowego?
|
|
|
Tak jak w temacie mam pytanie wlasnie o ten czujnik. Mianowicie od jakiegos czasu silnik tak jakby przerywa a kiedy wypne ten czujnik to odrazu jest lepiej. I teraz pytanie czy mozna jezdzic bez niego jezeli tak to jak dlugo?i jaka moze byc cena takiego czujnika. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 03-08-2007, 15:41
|
|
|
Ten czujnik wpływa na wyprzedzenie zapłonu, jezeli zanotue ze paliwo spala sie stukowo, troche opoznia zapłon. Mysle ze jak jezdzisz bez niego i silnik nie dzwoni to spokojnie nic sie nie dzieje.... |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Artur86r [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 15:52
|
|
|
no wlasnie nic nie dzwoni wszytko jest jak najbardziej wporzadku |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-08-2007, 17:54
|
|
|
Czujnik jest potrzebny - na podstawie jego odczytów ECU ustala kąt wyprzedzenia zapłonu. Nie możesz bez niego jeździć, bo po 1. zapali się CE, po 2. może dojść do wypalenia zaworów
Jego zła praca może być spowodowana złym ustawieniem bazowego kąta zapłonu.
Niestety jest to trudny do kupienia czujnik, bo większość szrociarzy uważa go za zbędny drucik idący do bloku i nawet nie wie jak on wygląda... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 18:16
|
|
|
Mam na sprzedaż takowy czujnik ...
Jest co prawda do DOHC, ale powinien pracować. Cieżko jest go kupić. Ale ja za rozsądną sumę mogę go sprzedać.
Jak coś kontakt na PW. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 04-08-2007, 01:25
|
|
|
Cytat: | Jego zła praca może być spowodowana złym ustawieniem bazowego kąta zapłonu. | no właśnie to chciałem napisać, do warsztatu i na lampę!!! |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|