|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1.Relingi dachowe- prośba o instr. 2.Kierunkowskaz z DLR |
Autor |
Wiadomość |
franek333
Mitsumaniak Irek

Auto: MITSUBISHI Outlander I 2,0 t
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2021, 18:01 1.Relingi dachowe- prośba o instr. 2.Kierunkowskaz z DLR
|
|
|
Mój czarny O1 nie ma relingów i wygląda jak większe kombi
Udało się kupić jedne, mam nadzieję kompletne.
Zanim zabiorę się do ich montażu proszę o instrukcję / service manual jeśli takową ktoś z Was posiada, lub opis własny sposobu montażu.
Z góry dziękuję.
Irek.
[ Dodano: 04-06-2021, 18:18 ]
Pytanie jak w temacie.
O1 mają żółte żarówki w kierunkowskazach to już wiem, ale czy poza tym w przedniej lampie jest jeszcze dodatkowo pomarańczowy plastik ???
Dlaczego pewnie zapytacie.
Jest taka opcja aby zrobić światła do jazdy w dzień wraz z kierunkowskazami.
Specjalną żarówkę LED montuje się w to samo gniazdo co kierunkowskaz, podłącza kabelki wg schematu, oraz sterownik i już.
No może nie tak raz dwa, ale działa w innych autach. Wygląda dobrze i jest praktyczne.
I tu pojawia się problem.
Nie mogę dostać się do żarówki i zobaczyć co tam jest.
Jakbym ją wyjął i zaświecił w środku latarką to sprawa wyjaśniła by się.
W reflektorze jest takie duże ustrojstwo na wysokości kierunkowskazu, ale jak to wykręcam i próbuje wyciągnąć to to nie chce wyjść. Może robię to zbyt delikatnie z obawy o uszkodzenie lampy.
Jeśli coś wiecie na ten temat to proszę odpiszcie.
Miłego weekendu. |
_________________ Mitsumaniak od czasów poczciwego PRL-u
 |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5362 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 04-06-2021, 23:48
|
|
|
W wersji bez relingów nie ma miejsc ani uchwytów czy otworów montażowych. Musisz zdjąć podsufitkę i wiercić niestety.
Kierunki przednie to WY21W pomarańczowe. Lampy nie mają pomarańczowego odblasku, jest zwykły srebrny i w nim się odbija pomarańczowa żarówka. Ja u siebie założyłem takie ze srebrną bańką i nie mam pomarańczy w kierunkach. Żeby je wyjąć trzeba od dołu lampy złapać oprawke i przekręcić. Wyjdzie w dół razem z żarówką.
Na portalach ogłoszeniowych są gotowe zestawy ledów montowanych w miejscu WY21W które są dziennymi i kierunkami jednocześnie.
Na koniec, wejdź do działu technicznego Outlandera i czytaj i kontynuuj istniejące tematy, większość rzeczy które Cię interesuje zostało już opisanych i wyjaśnionych. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
franek333
Mitsumaniak Irek

Auto: MITSUBISHI Outlander I 2,0 t
|
Wysłany: 05-06-2021, 01:05
|
|
|
Jeśli chodzi o relingi to coś tam jest w rynnie dachowej.
Wymacałem jakieś zaczepy.
Muszę się temu lepiej przyjrzeć.
Kierunkowskazy z dlr ... tak właśnie o taki zestaw mi chodzi.
W Space Starze były pomarańczowe plastiki, a tu po prostu nie mogę się do tego dobrać żeby to stwierdzić.
Spróbuję w weekend nad tym popracować.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam. |
_________________ Mitsumaniak od czasów poczciwego PRL-u
 |
|
|
|
 |
|
|