|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
padło wspomaganie |
Autor |
Wiadomość |
zejben [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 10:22 padło wspomaganie
|
|
|
mam taki oto problemik... jechalem ostatnio do domku i nagle przy skrecie kierownica zaczelo mi strasznie trzeszczec taki suchy dziwny dzwiek, zatrzymalem sie sprawdzilem olej w ukladzie wspomagania i sie okazalo ze jest pusty dolalem na max i pojechalem jakies pare kilometrow bez trzeszczenia i oporow ale potem znowy to samo , zagladam i nie ma oleju doslownie po paru minutach i silnik caly ubrudzony tym olejem. Mysle ze to padla pompa wspomagania ale moge sie mylic ? Co o tym sadzicie. Jak i gdzie sprawdzic jakie pompy pasuja do mojego samochodu mam Carisme 1.9TDI 97 rok. Widzialem dzisiaj na ebayu za 150 zeta do Carismy 1.8 GDI 99 rok, bedzie pasowac czy nie. Goscio podaje nawet numer czesci 173-51952 ale nie wiem po co.... Prosze o pomoc !! |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 07-03-2008, 10:44
|
|
|
podaje po to, abyś sprawdził, jaki numer ma u Ciebie pompa.
IMO nie będą takie same. bo to dwa rózne silniki i inne mocowania. NIech ktoś z CAPSem sprawdzi może jaki numer powinna mieć pompa do diesla ?
powinna chyba pasować też od Renault 19/megane z tamtejszego diesla 1.9 od 94 roku z tego co pamiętam |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-03-2008, 13:47
|
|
|
Trzeba zobaczyć skąd idzie płyn wspomagania bo może nie pompa tylko przewody. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 23:51
|
|
|
Jak cos to mam taka pompe do diesla. Jak juz bedzie pewny co nawalilo to odezwij sie na pw to sie dogadamy |
|
|
|
 |
|
|