|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] WYSKAKUJĄCY WSTECZNY BIEG... |
Autor |
Wiadomość |
kasdem [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2007, 23:52 [ALL] WYSKAKUJĄCY WSTECZNY BIEG...
|
|
|
Mam pytanko- bo wyskakuje mi wsteczny bieg?
czy to coś groźnego?????????????????????????????????????? |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 11:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greentee [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2007, 15:29
|
|
|
Mi też czasami wyskakuje, dzieje sie tak kiedy poprostu za 'slabo' wrzuce wsteczny, przejade kawalek i wyskakuje. Trzeba nacisnac jeszcze raz sprzeglo i wrzucic wsteczny z odpowiednia sila. |
|
|
|
 |
kasdem [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2007, 10:38
|
|
|
greentee napisał/a: | Mi też czasami wyskakuje, dzieje sie tak kiedy poprostu za 'slabo' wrzuce wsteczny, przejade kawalek i wyskakuje. Trzeba nacisnac jeszcze raz sprzeglo i wrzucic wsteczny z odpowiednia sila. |
no ok ok - to wiem
ale czy to sie NIC nie dzieje złego z samochodem??????
bo chyba jednak dziwnie, że tak "wyskakuje" ...
hmm....
P.S. a dzisiaj rano zauważyłam, że nie mam tylniego lewego światła!
shit
wiecie jaki to koszt mnie będzie czekał?????? |
|
|
|
 |
biedrzyk [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2007, 13:31
|
|
|
jak wrzucasz wsteczny to przy ruszaniu do tyłu naciskaj na gałke tak jak byś chciał wsteczny mocniej wrzucić to wtedy dobrze wejdzie ( poczujesz jak wejdzie ) i napewno nie wyskoczy zawsze tak robię
a przed wrzuceniem wstecznego zapinam jedynkę ( nawyk z hondy ) |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 08-07-2007, 13:41
|
|
|
a czasem jest tak ze jak sie jedzie i wskoczy bieg to jest uszkodzony synchronizator danego biegu .jak wsteczny wypada to da sie z tym zyc .
co do braku tylnego swiatla to kosz zaroweczki oraz wlasna sila do wymiany . |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2007, 00:50
|
|
|
synchronizator nie ma tu nic znaczacego do rzeczy. problem jest w wiekszosci przypadkow w wytartych widelkach i rowku kola przesuwnego.ale..nie chce generalizowac w ciemno wiec moga byc tez inne prozaiczne przyczyny.jezdzic sie da..do czasu odmowy calkowitej wspolpracy no i olej bedzie juz porzadnie "zasmiecony" pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|