Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zamiennik filtra paliwa do Grandisa DID
Autor Wiadomość
Jak-Szymon 
Forumowicz

Auto: Grandis DiD 136 kM 2007/8
Wysłany: 06-11-2009, 13:46   zamiennik filtra paliwa do Grandisa DID

Szukam filtra paliwa do grandisa zamiennika firmy MANN WK 728 za ten filtr w servisie zadano 210 zł w prywatnej firmie już "tylko" 100 Zł a wart jest max. 30-50 zł. Wymiarami i budową jest zbliżony do Filtrona 838/1 (50zł) tyle że filtron ma spust wody na dole a ten Mann-a nie ma. Gdzie zatem spuszcza się w nim ewentualnie zgromadzoną wodę (przez 30 tyś.)?
Czy można zamiennie zastosować wersję Filtrona ze spustem wody. Proszę o poradę może ktoś wie?
Zdaję sobie sprawę,że firmy świadomie wprowadzają kolejne wersje filtrów by rugować konkurencję części zamiennych. Wydaje mi się, że tak właśnie jest w wypadku rzadkich marek na europejskim rynku jakim jest grandis. Silnik, jaki jest montowany w Grandisie chodzi w Passatach, Touranach i innych a tam można stosować zamienniki Filtrona bez problemu. w sharanie na Filtronach przejeździłem około 100tyś km i silniczek chodzi jak brzytwa!
Proszę nie piszcie tylko, że filtron czy Sędziszów to złe firmy bowiem ich filtry są montowane jako pierwsze w wielu fabrycznie nowych modelach!!!

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2009, 19:19   

Fota oferuje wszystkie filtry mann

jmb7 
Forumowicz

Auto: Lancer 2DiD,Grandis 2DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2009, 22:57   

sprawdzałeś u Japaneze, czyli Marek Malik 042 215 4402