Kontrolka otwartych drzwi. |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 14:44 Kontrolka otwartych drzwi.
|
|
|
Pali mi się cały czas kontrolka otwartych drzwi, czy to jest jakiś standardowy problem w cariśmie czy raczej czeka mnie wizyta u elektryka? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 22-07-2007, 14:56
|
|
|
A co z wewnetrznym swiatlem w kabinie? |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 22-07-2007, 14:59
|
|
|
Rozkręć i obejrzyj czujniki w drzwiach. Może któryś się rozleciał. Jesli rozleciał się ten w drzwiach kierowcy to jest inny niż pozostałe, i trudno go kupić. Mnie w Japanarsie zaśpiewali 80Pln za używkę. Na szczęście w firmie MAAG dostałem to samo za 30PLN i to jeszcze z montażem, bo pan nie był pewny, czy wszystko będzie OK. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 15:00
|
|
|
Świeci się w środku i w bagażniku. W środku wyłączyłem naa stałe a w bagażniku rozłączyłem przewody bo po trzech dniach już samochodu nie odpaliłem.
[ Dodano: 22-07-2007, 15:09 ]
A jak w HB jest rozwiązany problem czujnika w tylnej klapie? Często w wiązce tylnek klapy występują usterki w przewodach. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 22-07-2007, 17:06
|
|
|
Sebancisz napisał/a: | Świeci się w środku i w bagażniku. W środku wyłączyłem naa stałe a w bagażniku rozłączyłem przewody bo po trzech dniach już samochodu nie odpaliłem.
[ Dodano: 22-07-2007, 15:09 ]
A jak w HB jest rozwiązany problem czujnika w tylnej klapie? Często w wiązce tylnek klapy występują usterki w przewodach. |
Czyli na 100% ktorys z czujnikow. Czujniki drzwiowe znajdziesz bez problemu, ten 'w klapie' znajduje sie w zamku wiec bedzie ciezko. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:30
|
|
|
Rozebrałem tylną klapę i okazało się, że ktos puścił przewód od czujnika pomiędzy metalową konstrukcją klapy a plastykową osłoną. Widocznie od drgań i nacisku przewód się przetarł i dotykał do masy. Pomogło puszczenie go od spodu.
Dzięki za wszyskie wskazówki. |
|
|
|
 |
|