Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ADAC Rally 07
Autor Wiadomość
polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2007, 20:50   ADAC Rally 07

Na wstępie informacja zła i smutna - nie widzieliśmy na Rajdzie żadnego Lancera WRC :(
a teraz dobra - cztery pierwsze miejsca w klasie N4 należały do .... MIŚKÓW EVO :)
reszte można poczytać .

źródło www.autoklub.pl

Sebastien Loeb szósty raz z rzędu wygrał Rallye Deutschland i co równie ważne dla mistrza świata, Marcus Grönholm stracił drugie miejsce na ostatnim oesie. Podobnie jak w 2004 i 2005 roku, za Loebem finiszował Francois Duval, zwycięzca wszystkich niedzielnych odcinków specjalnych.

- Muszę powiedzieć: dziękuję, panie Duval - oświadczył Sebastien Loeb na mecie Moselwein 2. - Marcus chyba wypadł z drogi. Widziałem ślady na lewym piątkowym zakręcie i potem pogorszyły się jego międzyczasy. Dla nas to genialne! Dzisiaj jechaliśmy ostrożnie. Zwycięstwo tutaj jest naprawdę miłe. Mamy tu dużo kibiców i to dla nas wielka przyjemność!

- Dzisiaj mocno cisnąłem - przyznał Francois Duval. - Jestem bardzo szczęśliwy. Po ośmiu miesiącach to niewiarygodne! Mam nadzieję, że zaliczę w tym roku więcej rajdów. Od jutra będę nad tym pracował.

Marcus Grönholm nie rozmawiał z dziennikarzami po stracie 81 sekund, spadku na czwarte miejsce. Prawy tył Focusa był mocno rozbity, ucierpiało zawieszenie. Marcus zmienił koło za PKC-em, ale będzie miał duże kłopoty z dotarciem na regrouping, oddalony o 30 km.

- To bardzo dobry wynik - uznał Mikko Hirvonen. - Zdobyliśmy bardzo ważne punkty dla nas i dla Forda. Mieliśmy dobre tempo w piątek i sobotę, no i skończyliśmy rajd.

- Jesteśmy bardzo szczęśliwi - mówił Jan Kopecky. - Pod koniec mieliśmy dużo szczęścia, bo problemy dotknęły Toniego i Pettera. Wynik jest dla nas abolutnie wspaniały!

- Dzisiaj mieliśmy dużo frajdy - opowiadał Petter Solberg. - Chłopcy w serwisie wykonali niewiarygodną robotę i pragnę podziękować naszym mechanikom. Wymienili skrzynię biegów i sprzęgło w 11 minut. Na ostatnim odcinku o mało nie uderzyłem krowy. Stała na środku drogi!

- Shit rally! - wyrwało się Toniemu Gardemeisterowi. - Włączyłem ręczny na nawrocie i rozerwało oponę. Jestem rozczarowany, jak wszyscy diabli.

Pilot Toniego, 47-letni Jakke Honkanen ogłosił zakończenie sportowej kariery. To był jego ostatni rajd.

- To mój pierwszy punkt w asfaltowym rajdzie! - cieszył się Jari-Matti Latvala. - Dlatego jestem happy, choć brakowało nam prędkości. To był dla mnie rajd dużej nauki.

źródło www.autoklub.pl
L.U.K.S. SQUAD

Odpowiedz do tematu