|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Tuleje wahaczy i spalanie oleju |
Autor |
Wiadomość |
Levyspor [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2007, 21:51 [CA1A 1.3] Tuleje wahaczy i spalanie oleju
|
|
|
Byłem dziś na przeglądzie i diagnosta powiedział mi, że do wymiany mam tuleje wahaczy. Czy to kosztowna impreza i gdzie je mogę kupić.
Druga sprawa, to że auto pali mi olej, co stwierdził po dymie z rury, ja mu powiedziałem, że od ostatniej wymiany (która była 9000 km temu) dolewałem łącznie 2,5 litra. Auto ma według licznika obecnie 154 400 km, ale podejrzewam, że licznik był kręcony bo fura ma 14 lat. Czy powinienem przejść na minerał ??? Teraz jeżdżę na 10W-40 Castrol Magnatec Semisynthetic. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 19:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-07-2007, 01:14
|
|
|
Levyspor napisał/a: | auto pali mi olej, co stwierdził po dymie z rury, ja mu powiedziałem, że od ostatniej wymiany (która była 9000 km temu) dolewałem łącznie 2,5 litra | To mogą być tylko uszczelniacze zaworowe do wymiany. Koszt jest znośny, ale nie każdy potrafi to zrobić bez zdejmowania głowicy. Levyspor napisał/a: | Auto ma według licznika obecnie 154 400 km | Przy takim przebiegu jakiekolwiek japońskie auto nie ma prawa spalać oleju. Musi mieć więcej "nakulane" albo był męczony przez poprzedniego właściciela. Levyspor napisał/a: | Czy powinienem przejść na minerał ??? | Tak bym zrobił. Levyspor napisał/a: | do wymiany mam tuleje wahaczy. Czy to kosztowna impreza i gdzie je mogę kupić. | Wymieniałem tuleje w białym Colcie: koszt jednej sztuki to 30-40 zł. Tylko z JC. Jedna padła po pół roku. Żenada. Najlepiej kupić je u japaneze. Kontakt znajdziesz na forum. |
|
|
|
 |
|
|