Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Tuleje wahaczy i spalanie oleju
Autor Wiadomość
Levyspor
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2007, 21:51   [CA1A 1.3] Tuleje wahaczy i spalanie oleju

Byłem dziś na przeglądzie i diagnosta powiedział mi, że do wymiany mam tuleje wahaczy. Czy to kosztowna impreza i gdzie je mogę kupić.

Druga sprawa, to że auto pali mi olej, co stwierdził po dymie z rury, ja mu powiedziałem, że od ostatniej wymiany (która była 9000 km temu) dolewałem łącznie 2,5 litra. Auto ma według licznika obecnie 154 400 km, ale podejrzewam, że licznik był kręcony bo fura ma 14 lat. Czy powinienem przejść na minerał ??? Teraz jeżdżę na 10W-40 Castrol Magnatec Semisynthetic.
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 19:50, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2007, 01:14   

Levyspor napisał/a:
auto pali mi olej, co stwierdził po dymie z rury, ja mu powiedziałem, że od ostatniej wymiany (która była 9000 km temu) dolewałem łącznie 2,5 litra
To mogą być tylko uszczelniacze zaworowe do wymiany. Koszt jest znośny, ale nie każdy potrafi to zrobić bez zdejmowania głowicy.
Levyspor napisał/a:
Auto ma według licznika obecnie 154 400 km
Przy takim przebiegu jakiekolwiek japońskie auto nie ma prawa spalać oleju. Musi mieć więcej "nakulane" albo był męczony przez poprzedniego właściciela.
Levyspor napisał/a:
Czy powinienem przejść na minerał ???
Tak bym zrobił.
Levyspor napisał/a:
do wymiany mam tuleje wahaczy. Czy to kosztowna impreza i gdzie je mogę kupić.
Wymieniałem tuleje w białym Colcie: koszt jednej sztuki to 30-40 zł. Tylko z JC. Jedna padła po pół roku. Żenada. Najlepiej kupić je u japaneze. Kontakt znajdziesz na forum.

Odpowiedz do tematu