|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dakar 2006 |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-01-2006, 01:54 Dakar 2006
|
|
|
Ruszył Rajd Dakar 2006. Zastnawiają mnie dwie rzeczy:
- czy wygra Mitsubishi czy Volkswagen (co ciekawe Tuaregiem jedzie Carlos Sainz)?
- po co startują tam nasi motocykliści?
Nie czarujmy się wygrać to nie mają szans (realia), choć szczerze im tego życzę. A już tym bardziej Dąbrowski ze złamaną ręką Z drugiej zaś strony podziwiam za upór i być może jest to sposób na życie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
maes [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2006, 20:55
|
|
|
polscy motocyklisci naleza do czolowki swiatowej-wiec jesli chodzi o nich to nie mamy sie czego wstydzic ale co tam robi holek??? |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 02-01-2006, 08:26
|
|
|
Hołek, o ile wiem, jedzie drugi raz w Rajdzie. Rozumiem chęć sprawdzenia siebie, dojechanie do mety, ukończenie Rajdu. Być może jadąc po raz drugi chce uniknąć błędów wynikających z pierwszego startu.
Motocykliści tych prób mają za sobą już klilka i Czachor faktycznie ma duże szanse na pierwszą dziesiątkę (szczególnie teraz przy ograniczeniach technicznych z nawigacji). No ale nie czarujmy się - wygrać tego Rajdu nie wygra.
[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 10:20 pm ]
W pierwszej szóstce są 3 VW i 3 Mitsu
Czachor w górę, Dąbrowski w dół a Hołek "zamarudził" gdzieś po drodze. Wg www.dakar.com jest sklasyfikowany na 29 pozycji.
[ Dodano: Wto Sty 03, 2006 10:09 pm ]
Marek Dąbrowski wycofał się z Rajdu - decyzja zapewne przemyślana i rozsądna. Jacek Czachor na miejscu 23. A Hołek ..... na miejscu 78 traci na razie 4 godz.
Źródło: dakar.com
Na czele 3 VW. Mitsu dziś jakby gorzej. Pewnie nie raz będzie się to zmieniać jeszcze ale może zabawimy się w obstawianie zwycięzców póki Rajd dopiero się zaczyna, co |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
maes [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2006, 13:58
|
|
|
no i holek juz pakuje walizy-nie mogl uruchomic samochodu i wycofal sie z rajdu (a przed rajdem costam opowiadal ze startuja nissanem bo mitsubishi bylo awaryjne )
czahor 28 i pnie sie w gore |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 04-01-2006, 15:56
|
|
|
maes napisał/a: | no i holek juz pakuje walizy |
Pewnie przypalił za dużo jak wyprzedzał te 40 aut wczoraj rano ....;)
Nie wiem czy słyszeliście wypowiedź Dąbrowskiego wczoraj, powiedział, że m.in. jest mu przykro, że Czachorowi zostaną 2 koła mniej, jakby do asekuracji. Ciekawe czy przepisy dopuszczają pożyczkę moto od konkurenta
[ Dodano: Sob Sty 07, 2006 8:00 pm ]
Po ostatnich etapach Czachor mocno poszedł w górę, jest na miejscu 14. Do dziesiątki ma jednak 2 godz straty.
W samochodach na czele Mitsubishi - to chyba dobra wiadomość dla Mtsumaniaków
[ Dodano: Sro Sty 18, 2006 7:57 pm ]
Na 14-tym miejscu Jacek Czachor ukończył Rajd Dakar 2006. Szkoda, że nie wskoczył do dziesiątki, a pewnie była szansa - gdzieś tam po drodze dostał 2 godz kary. Gdyby nie to i perypetie z brakiem paliwa byłby na miejscu 9-tym.
W samochodach wygrał Luc Alphand na Mitsubishi (ktoś go pamięta jeszcze z narciarstwa alpejskiego?). W ogóle w pierwszej 5-tce trzy Mitsubishi i dwa VW. |
 |
|
|
|
 |
|
|