Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:44
[MSS ALL] [KAROSERIA] Wygłuszenie pokrywy silnika
Autor Wiadomość
arnold1313
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2007, 19:18   [MSS ALL] [KAROSERIA] Wygłuszenie pokrywy silnika

Witam,
czy próbawał ktoś z Was wygłuszyć pokrywę silnika w swoim SS matami dostępnymi na rynku. Jak wiadomo wersje benzynowe nie posiadają tego istotnego elementu.
Jeżeli tak, to proszę napiszcie, czy zabieg ten coś dał. Czy można to zrobić własnymi siłami i jak to mocować.
Pozdrawiam.

Arnold MSS 1.8 GDI
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 14:41, w całości zmieniany 2 razy  

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 28-07-2007, 20:52   

Mam taką oryginalną mate zamontowaną za dawnych czasów sobie zamówiłem bo myślałem, że to coś da ........ ale w benzynie raczej za wiele to nie wygłuszyło silnika. Może ta mata jest bardziej izolatorem cieplnym aby pokrywy silnika nie grzał silnik za bardzo ????? Akustyka praktycznie bez zmian pozostała - chyba że na zewnątrz troche to coś zmieniło, ale to akurat dla mnie ważne nie jest.

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2007, 22:08   

Mam w misiu założone coś co wykonane było własnoręcznie przez kolege z forum. Technologia w miare prosta. Efekt wizualny jak na zdjęciu. Co do efektywności odsłuchowej. Lekko wygłusza, szczególnie ten punkt największej uciążliwości, tj. ok. 3tys rpm. Zastosowanie folii allu wnosi dodatkowy efekt, w postaci zimnej maski. Maska nie nagrzewa się od silnika ani troszeczkę, oryginalna przepuszcza ciepło. Z porównania maty oryginalnej z tą wykonana ręcznie wynika, że oryginalna daje takie same efekty wygłuszające, jak ta własna. Niestety głośność miśka nie ma swojego źródła w masce. Nadkola, drzwi i reszta karoserii nie posiada wygłuszeń.

CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2007, 15:01   

AniołekM napisał/a:
Mam taką oryginalną mate zamontowaną za dawnych czasów sobie zamówiłem bo myślałem, że to coś da ........ ale w benzynie raczej za wiele to nie wygłuszyło silnika. Może ta mata jest bardziej izolatorem cieplnym aby pokrywy silnika nie grzał silnik za bardzo ????? Akustyka praktycznie bez zmian pozostała - chyba że na zewnątrz troche to coś zmieniło, ale to akurat dla mnie ważne nie jest.

Dokładnie tak samo zrobiłem. Jakieś pół roku po zakupie zamówiłem mate od DID-a.
Przyszła po kilku tygodniach. Efekt hmmmm nieco ciszej może i jest ale nie rzuca
na kolana. Myśle że rozwiązanie Mominka będzie napewno tańsze - a kto wie czy nie lepsze.
Oryginalene wytłumienie nie pokrywa w całości maski, robiac samemu możemy lepiej
obłożyć powierzchnie.

arnold1313
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2007, 07:32   

Dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz do tematu