Radio Pioneer + pilot? |
Autor |
Wiadomość |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2009, 21:49 Radio Pioneer + pilot?
|
|
|
Witam
Wraz z zakupionym autkiem dostalem radio marki Pioneer model deh-p3630mp.
Generalnie radio spoko, mi wystarcza, jest tylko jedem maly problem, bardzo kiepsko dziala potencjometr. Wymyslilem, ze dokupie sobie pilota, aby rozwiazac ten problem.
Teraz pytanie :
Czy ktos wie jaki pilot bedzie dzialal z tym radiem i jak to podlaczyc?
W opisie produktu (radia) widnieje napis informujacy ze istnieje mozliwosc podlaczenia firmowego zdalnego sterowania np w kierownicy - czyli np pilot marki sony zadzialalby?
np taki :
http://allegro.pl/item526...2s_od_1_zl.html |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
|
Wysłany: 14-01-2009, 14:00
|
|
|
Mam nadzieję, że ktoś przeniesie ten temat do działu CarAudio. W międzyczasie powiem, że ze słyszenia niektóre Sony działają w podstawowych funkcjach. W/w nie zadziała. Jest to przewodowy. Poszukaj wersji Pionera na kierownicę (są na alledrogo.pl) już od 40 zł.
Wspomniałeś o współpracy z fabrycznym sterowaniem - dotyczy to zastosowania interfejsu, zewnętrznego urządzenia które tanie nie jest i do tego przeznaczone jest pod konkretny model auta. |
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
|
Wysłany: 14-01-2009, 14:12
|
|
|
Wydaje mi się, że żeby oryginalne sterowanie podłączyć (samochodu) to trzeba dokupić jakieś przejściówki... Wejdź na stronę Pioneera i sprawdź z jakimi pilotami współpracuje radio, albo w drugą stroną, jaki pilot je obsłuży |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 14-01-2009, 14:18
|
|
|
Nie pamiętam czy Pioneer czy Alpina, ale na swojej stronie mają katalog z przejściówkami pod konkretny model samochodu. Ceny chyba od 150-160 zł w górę.
[ Dodano: 14-01-2009, 14:26 ]
Kod: | Outlander 2007 > CA-R-PI.138 CBL012MIUN11
Pajero 2007 > CF0012UNPI31 CBL012MIUN11 |
Czyli to o czym myślałem to była Alpine |
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 14-01-2009, 16:10
|
|
|
Cytat: | Mam nadzieję, że ktoś przeniesie ten temat do działu CarAudio. W międzyczasie powiem, że ze słyszenia niektóre Sony działają w podstawowych funkcjach. W/w nie zadziała. Jest to przewodowy. Poszukaj wersji Pionera na kierownicę (są na alledrogo.pl) już od 40 zł. |
Przepraszam za bajzelek tematowy ale jestem swiezak i jeszcze nie ogarniam tego ogromnego forum.
Na elektrodzie wyczytalem ze to radio nie ma sterowania bezprzewodowego, mozna je dopiero wlutowac w plyte głowna ale nie wem czy cala zabawa i efekt bedzie wart zachodu..
Tak czy siak dzieki wszystkim, postaram sie to rozkminic w jakis tani sposob, o efektach powiadomie |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-01-2009, 23:00
|
|
|
Duże rozbieżności w sieci panują. Ludzie powiadają, że z tym radiem działają piloty Ciekawe, ciekawe, skoro nie ma śladu po odbiorniku RM. To jak to w końcu jest? |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 15-01-2009, 07:33
|
|
|
Serek napisał/a: | Ludzie powiadają, że z tym radiem działają piloty | Może działają joisticki, a nie piloty ? |
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-01-2009, 09:33
|
|
|
A więc jest możliwość podpięcia przewodu? |