Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:44
[MSS DID] [SILNIK] Nieregularne zgaśnięcia na wolnych obrota
Autor Wiadomość
bartoszeek
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2007, 19:39   [MSS DID] [SILNIK] Nieregularne zgaśnięcia na wolnych obrota

Witam! Przeszukałem forum ale takiego problemu nie zalazłem. Bardzo nielegularnie gasnie mi silnik na wolnych obrotach , zazwyczaj wtedy kiedy stoje w kilkuminutowym korku lub nawet czekam stosunkowo długo na światłach. Dziwne jest to że jak stoje to po dłuższej chwili silnik zmienia klekot tak jak by coś mu przeskoczyło i robi sie głośniejszy i zazwyczaj później gaśnie tak poprostu, obroty są równiutkie ok 800 i nagle gaśnie. Odpala normalnie i jadę dalej. Kiedys specjalnie liczylem i zgasł po 5 minutach pracy na wolnych obrotach bez dodawania gazu. Narazie wymieniłem filtry ale nic nie pomogło i zastanawiam się czy jechać na komputer ale najpierw pytam.

Pozdrawiam
__
MSS 1.9 DiD 140 tys km '2002

[ Dodano: 04-09-2007, 20:26 ]
Witam! Ostatnio po zatankowaniu do pelna gasnie mi tak bez powodu coraz czesciej duzo czesciej niz w przedstawionym wyzej problemi ale nie wiem na ile miało wpływ paliwo co jak by nie było BP jak poczytalem może to być EGR . Z drugiej strony jednak udalem sie na komputer i przynajmniej wiem od czego jest ten "inny" klekot silnika a mianowicie w tym momencie zmiany odgłosu prawie dwukrotnie wzrasta ciśnienie paliwa i komputer wykazał błąd albo zaworu elktromagnetycznego regulatora cisnienia albo czujnik cisnienia paliwa , jak udalo mi sie dowiedzieć koszty są koszmarne (jedno 1000 drugie 2000 pln)i mam pytanie czy z dosiwadczenia wiecie czy zdarzaja sie takie części używane bo jak narazie po przeszukaniu neta nic nie znalazlem...
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 14:42, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu