|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA0] - problem z miską olejową |
Autor |
Wiadomość |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 16:55 [CA0] - problem z miską olejową
|
|
|
problem polega na tym ze 4 sruby na samum srodku miski (od strony tylnej) nie chcą sie za cholere odkręcić, z powodu "poomykanych" (nie wiem jak to fachowo ująć) łebków
jednym słowem srubka ma ksztalt szesciana foremnego a wiec rogi tej srubki są wytarte, nie ostre, co uniemozliwia odkręcenie miski olejowej w celu wymiany uszczelki ...
czy ktos ma pomysł jak z tej sytuacji wyjść??
wiem ze zawsze mozna kupci takie jakby "lewe" wiertła i mozna niby wwiercić sie w taką srubke i próbować ją wykręcić .. ktoś miał tego typu doswiadczenia czy to moze zadziałac???
bede wdzięczny za rady
pozdro |
|
|
|
 |
termonti [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 17:17
|
|
|
Jedynym rozsadnym wyjsciem jakie widze to wziasc nozoweczke lub jakies narzedzie dosc precyzyjne typy dremmel Bosha i ponacinac je na srubokret
A pozniej dobrego Stanleya co sie nie ulamie i nie ukreci i do dziela |
|
|
|
 |
maciej 63
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2007, 21:37
|
|
|
chociaż mam takie auto to nie wiem jaki jest dostęp do śrub -są dostępne exstra klucze do mocno zużytych śrub tylko własnie jak będzie z dostępem czy klucz się zmieści |
|
|
|
 |
dzino3 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 18:07
|
|
|
jak masz spawarke to przyspawaj do sruby nakretke i po problemie ja tak robie |
|