Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przenośne urządzenia pamięci masowych
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 21:24   Przenośne urządzenia pamięci masowych

Mam problem z odczytem danych z urządzeń przenośnych pamięci masowych typu FlashDrive czy aparat cyfrowy. Urządzenie jest rozpoznawane przez system, są do niego automatycznie instalowane sterowniki Windowsa, pojawia się w menadżeże urządzeń jako prawidłowo działąjące/brak konflików. Mimo to jest niedostępne w folderze Mój komputer. Ręczna instalacja sterowników producenta też nic nie zmienia. Porty USB są sprawne - drukarka i skaner działąją bez problemów. Jeszcze jakiś miesiąc temu wszystko było o.k. - po podłączeniu jakiegokolwiek urządzenia pamięci przenośnej, pojawiało się ono w Moim komuterze. O co tu może chodzić???
System to XP Pro. Komputer z procesorem Athlon 1,7, 256 Ram-u, płyta MSi.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2006, 23:40   

Zobacz tu:

Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami.

Może masz zatrzymany dysk albo konflikt z literkami - tam powinieneś coś znaleść.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 08:49   

Grześku napisał/a:
Zobacz tu:
Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami.

To juz przerobilem i nic! W zarzadzaniu dyskami widac ten dysk, jego pojemnosc, ilosc wolnego miejsca. (to samo w menadzerze urzadzen: pojawia w dyskach oraz kontrolerach USB). Ale w folderze Moj komputer tak czy inaczej nie jest on widoczny. Zmiana literek, czy w ogole ich usuniecie nie robi nic - dysk wciaz niewidoczny w Moj komputer. Zglupialem juz doszczetnie.... :roll:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2006, 09:29   

Grzesiu - masz jakieś dyski sieciowe (np. Novell'a), albo emulatory CD/DVD? Sprawdź, bo ja tam miałem i wystarczyło zmiana litery napędu na jakiś wolny - właśnie przez Zarządzanie komputerem.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 09:35   

Dyskow sieciowych nie mam. Mialem emulator CD/DVD, ktory odinstalowalem i wyczyscilem po nim rejestr. Zmiana literki przenosnego dysku na jakakolwiek inna (w tym takze na inna niz nazwa odinstalowanego emulatora) niestety nie daje zadnych rezultatow. I podreslam, ze urzadzenie jest odnajdowane jako przenosne urzadzenie pamieci masowej, nie ma konfliktow, nie pojawia sie jednak w Moj komputer ani zadnym innym folderze. Widnieje tylko w Menadzerze urzadzen i Zarzadzaniu dyskami.

[ Dodano: Sro Sty 11, 2006 11:56 pm ]
Czary, normalnie czary. Urządzenie pojawia się w Menadżerze urządzeń, pojawiło się nawet w Zarządzaniu dyskami i stamtąd dało się otworzyć, a w Mój komputer ani rusz! Zamiast tracić czas na szukanie rozwiązań, sformatowałem cały dysk, postawiłem Windę od zera na nowo i wszystko bangla jak należy. Windozie należała się już porządna reinstalacja...

Odpowiedz do tematu