|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 13:18 |
Pomocy carisma 1.8 GDI gaśnie w czasie jazdy |
Autor |
Wiadomość |
waldeku [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 02:11 Pomocy carisma 1.8 GDI gaśnie w czasie jazdy
|
|
|
Mam carismę 1.8 gdi 99 po liftingu,w czasie wchodzenia na wysokie obroty 4-5 tys nagle silnik gasnie( np podczas wyprzedzania??) Zapala sie żółta migająca kontrolka silnika ,Po wyłączeniu stacyjki i odczekaniu około minuty( nie od razu), kontrolka przestaje migać i można uruchomić silnik Po badaniu komputerem wychodzi bład silniczka sterowania przepustnicą .Mechanik próbował kleić magnes,który w tych przepustnicach pęka, podobno czasami zdaje to egzamin, ale błąd się powtarza.Kupiłem 2 używaną przepustnice która jak sie okazało po tygodniu też padła(prawdopodobnie też była klejona ślady kleju)Teraz mam dwie ,ale żadna nie działa.
Czy ktos wie jak sobie z tym poradzić . Z góry dziekuje. |
|
|
|
 |
paf [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 10:08
|
|
|
1,8 GDI 2002. Chcę dodac, że mnie się magnes tego silniczka w przepustnicy odkleił. Przykleiłem go na szybkiego Super Glutem (mam nadzieję, że nie tymczasowo). Błąd jaki mi znajomy odczytał to P1221. |
|
|
|
 |
|
|