Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt gasnie
Autor Wiadomość
znajc
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 21:02   Colt gasnie

Witam
Mam ogromna prosbe o pomoc... :roll:
Sprawa wyglada nastepujaco: Colt chodzi idealnie, wszystko(prawie) jest ok ...poza drobna usterka ktora jest hmmm uciazliwa. Polega to na tym ze kiedy odpale swojego kolcika (bez najmniejszych problemow,pali odrazu) i silnik jest jeszcze zimny ale tez i niekiedy zdaza sie to na cieplym -rozgrzanym do prawidlowej temperatury silniku, poprostu najnormalnie w swiecie sie wylancza,gasnie- jak juz jade :) Nie wyglada to tak ze szarpie muli czy cos w tym stylu , poprostu jadac i dojezdzajac do np ronda chcac zmienic bieg na nizszy wciskajac sprzeglo ..on sie wylancza. nigdy nie zdazylo mi sie to na biegu , zawsze na jalowym albo przy wcisnietym sprzegle ... SILNIK 1.5 12v
Co robic ?? Czy wyczyszczenie przepustnicy cos pomoze ??Czy to wina obrotow ?? Krokowy ??
nie wiem , jesli ktos moze pomoc to bede wdzieczny
Pozdrawiam

adam-g
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 22:17   

wygląda mi to bardziej jak problem z elektryką
może zacznij od sprawdzenia kondensatorów w ECU
(najlepiej to je wymień)
http://mitsubishifan.webpark.pl/ strona kolo Krzyżaka bardzo pomocna :)

znajc
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 22:45   odp

...no niby jest to jakis pomysl, tylko ciekawy jestem jakie jest ryzyko niepowodzenia takiej operacji i pogorszenie sytuacji ;) (jest ktos kto to robil z 100% sukcesem??) ... postaram sie tam jutro zajrzec ALE slucham dalszych propozycji rozwiazania tego problemu .
ps. strone kolegi od galanta przegladalem i jest tam wiele cennych info, ale szukam porad do tej konkretnej syt.
Pozdrawiam :doubt:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2007, 00:06   

znajc napisał/a:
Co robic ?? Czy wyczyszczenie przepustnicy cos pomoze ??Czy to wina obrotow ?? Krokowy ??
Wszystko po trochu. Zakładam, że przepustnicy nigdy nie czyściłeś? No to czas najwyższy.
A co do ECU - wymiana kondensatorów jest KONIECZNOŚCIĄ w tym modelu Mitsubishi.

Pamiętaj
- im dokładniej wyczyścisz tym dłużej będzie spokój.
- po czyszczeniu - regulacja
- po wszystkim (+ wymiana kondensatorów) - ŚWIĘTY SPOKÓJ

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

znajc
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 14:58   odp.

Ok....
Wlasnie ide robic to cacko ktore naprawde trzyma sie drogi i jezdzi super :twisted:
Jak skoncze i przyniesie to dobre efekty to podziekuje :P
A tak powaznie to dziekuje... milo ze potraficie szybko udzielac odp.
O efektach napisze jeszcze w tym temacie, mam nadzieje ze wiecej o pomoc prosic nie bede musial
Pozdrawiam.....
Ps. Ktos wyrwal panne na miska ?? ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-10-2007, 15:07   Re: odp.

znajc napisał/a:
Ktos wyrwal panne na miska ?? ;)
Hehe ja. Tak jej się spodobał, że kupiła sobie ten sam model tyle, że z silnikiem 1.3 i w kolorze niebieskim.

znajc
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 15:29   

;) ... ja liczylem na to ze sie pozbede swojej panny :badgrin: ...ale nie wyszlo a samochod bede sobie chwalil

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-10-2007, 19:15   

znajc napisał/a:
... ja liczylem na to ze sie pozbede swojej panny
Czyli uważasz go za wybitnie brzydki?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 10-10-2007, 19:16   

Hugo, znajc, Polecam Zasady Forum. Dział techniczny to nie miejsce na OT

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

znajc
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 19:57   

Przepustnice wyczyscilem i obroty strasznie wzrosly ... jutro postaram sie wyregulowac i mam nadzieje ze podolam ...(z godnie z instrukcjami kolegi od galanta)
Co do Colta i jego wygladu to byl taki "zarcik" ,gdyby mi sie nie podobal to bym go nie kupowal ;) - upomnienie przyjalem wiec koniec tematu dotyczacego kobiet itp :P (niechce stracic cennego zrodla informaci)
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 10-10-2007, 20:23   

znajc napisał/a:
upomnienie przyjalem wiec koniec tematu dotyczacego kobiet itp (niechce stracic cennego zrodla informaci)
Nie stracisz - przypominam tylko, że zgodnie z Zasadami tego Forum, które każdy z nas rejestrując się tu zaakceptował - dział techniczny i Samochody nie jest miejscem na OT.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

znajc
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 09:19   

Chcialem powiedziec ze czyszczenie przepustnicy i regulacja obrotow pomogla ... bez wymiany kondensatorow i innych operacji ....
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 19-10-2007, 17:12   

znajc napisał/a:
bez wymiany kondensatorow i innych operacji

Jak ich nie zmienisz to któregoś dnia (raczej w niedalekiej przyszłości) zamieścisz temat - Colcik nie odpala a CE świeci cały czas - co robić?

Tak jak Ci napisałem - to konieczność w tym modelu

No, ale Twój samochód - Twoj wybór i Twój później problem.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu