|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9 DID] Wycieraczki - przestaly dzialac |
Autor |
Wiadomość |
Kejti [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 20:23 [Cari 1.9 DID] Wycieraczki - przestaly dzialac
|
|
|
Witam
Posiadamy Mitsubishi Carisma 1.9DID, grudzien 2000, w naszym uzytku od marca br.
Pewnego pieknego popoludnia (akurat dzisiaj jak padalo) przednie wycieraczki przestaly wycieraczkowac.
Sprawdzilem (meska czesc posiadaczy Miska) bezpieczniki pod kierownica - ze wstepnych ogledzin wszystkie 20A sa cale. Nie wiem jak z przekaznikami.
Wczesniej praca wycieraczek nie sprawiala klopotow - machaly, nie wymyslaly... no fajnie bylo. Jedynym elektrycznie dziwnym objawem bylo na wyswietlaczu "LOCK" gdy radio gralo, silnik byl uruchomiony... ot tak od przypadku do przypadku.
Bedziemy wdzieczni za info/porady co z tym zrobic... przed oddaniem do mechanika.
Dziekujemy
Kaska & Grzesiek |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:38
|
|
|
To masz DiD z automatem? Bo LOCK na zegarach to od zblokowania skrzyni w tryb zimowego startu z dwójki z pominięciem jedynki - więc może masz jakieś zamieszanie w kablach... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:50
|
|
|
saphire napisał/a: | Bo LOCK na zegarach.... | To raczej nie ten LOCK. LOCK na wyświetlaczu pojawia się gdy zdejmiesz panel z radia i odpalisz auto.
Ja tak odbieram to co Kejti napisał/a: | Jedynym elektrycznie dziwnym objawem bylo na wyswietlaczu "LOCK" gdy radio gralo, silnik byl uruchomiony... |
Co do samych wycieraczek .... to chyba droga eliminacji trzeba by pójść. Silnik, przekaźnik, bezpieczniki, wyłącznik |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:52
|
|
|
Kejti napisał/a: | przednie wycieraczki przestaly wycieraczkowac |
mi jak przestały wycieraczkować to je po prostu wytrzepałem z piachu, potem dokładnie odkurzyłem odkurzaczem i szczoteczką z proszkiem na mokro przejechałem. Od razu odzyskały swój pierwotny wygląd. A żeby zapobiegać temu zjawisku, to można prosić pasażerów żeby wytrzepywali kapcie przed zajęciem miejsca w fotalach |
|
|
|
 |
Kejti [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2007, 20:49
|
|
|
Hejka,
dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Okazało się, że zapiekły nam się tulejki. Trzeba było wyciągnąć przednią szybę, rozebrać cały mechanizm i przesmarować... Oczywiście sami się za to nie zabieraliśmy.
Pan, który nam wszystko naprawił wziął 160 PLN + parę minut narzekań, że to już z 15 takie auto w tygodniu... W każym razie już wszystko jest OK
Pozdrawiam,
K. |
|
|
|
 |
|
|