Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana skrzyni carisma 1,9td na Volvo v40 1.8 16v
Autor Wiadomość
wojtek84
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 18:56   wymiana skrzyni carisma 1,9td na Volvo v40 1.8 16v

witam, chciałem sie dowiedzięć czy juz kiedyś robił taki myk?i czy oby napewno to jest ta sama skrzynia co w mojej carismie JC 5221 ?gość który mi sprzedaje zarzeka się że tak ale numeru seryjnego na dekielku piątego biegu nie da się odczytać i tak do końca to nie wiadomo:(i czy przełożenia z mojego diesla do volvo są takie same? pozdro

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2008, 19:30   

Ja tam się nie znam, ale żeby skrzynie do benzyny i diesla były takie same to coś mi tu nie pasuje.

Maniek1969 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Comfort 2004 r
Wysłany: 28-01-2008, 19:53   

Hmm ...z tego co ja wiem ,a miałem Carisme 1.9TD z 2000r to w niej jest skrzynia francuska od renówki (bieg wsteczny wrzucasz do przodu).Taka sama jest Cari 1.6 benzyna.Lecz w 1.8 GDI jest skrzynia japońska i wsteczny jest wrzucany do tyłu,a z tego co napisałeś to ma byc od Volvo tez 1.8.Lepiej dobrze to sprawdź zanim kupisz.A tak na marginesie to te francuskie skrzynie to szajs jakich mało.Moja padła po 250.000....

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 28-01-2008, 20:15   

Może jeszcze ja zapytam , tak z ciekawości jaka skrzynia jest w DID 2003r. Wsteczny jest wrzucany do tyłu.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 23:06   

Skrzynia moze i podejdzie ale przelozenia beda inne.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 29-01-2008, 00:31   

slawek st napisał/a:
Może jeszcze ja zapytam , tak z ciekawości jaka skrzynia jest w DID 2003r. Wsteczny jest wrzucany do tyłu.

jest to wymysl japonsko-szwedzko-francuski

zupelnie nie wiem skad pomysl aby wsadzic skrzynie z 1.8 16v volvo do 1.9td cari, moze z 1.6/1.8 carismy do 1.9td do carismy, ale jedynie powtarzajace sie silniki w ww. autach to 1.8gdi i 1.9td, wiec watpie zeby w ogole skrzynia podeszla
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 29-01-2008, 08:14   

slawek st napisał/a:
Wsteczny jest wrzucany do tyłu.
Prawy tył, czyli układ klasyczny. Tak jest w Space Starze i podejrzewam że w Cari też.

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 29-01-2008, 08:20   

Czyli skrzynia taka jak Space to znaczy japońska ?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 29-01-2008, 08:55   

slawek st napisał/a:
Czyli skrzynia taka jak Space to znaczy japońska ?

a 2 posty wyzej

Matejko napisał/a:
slawek st napisał/a:

jest to wymysl japonsko-szwedzko-francuski
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

wojtek84
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2008, 12:24   

kupiłem same wnętrznosci od skrzyni volvo 1.8 16v,ponieważ ukręcił mu się głowny wałek to ja kupiłem od niego synchronizatory wszystkie zębatki, widełki, wodziki i pozostałe częśći,razem 270zł teraz was zaskocze!zebatki i synchronizatowy są te same co w mojej cari 1,9td tak jak myślałem, co do obudowy skrzyni volvo ma w innych miejscach łapy trzymające i uchwyty!reszta czyli środek pasuje wielkość żenbatek, ilość zębów i synchronizatory.Cena 270zł wydaje mnie się że nie jest dużo ponieważ za jeden synchronizator w serwisie reno do piątego biegu zapałaciłm 116zł, tak więc teraz mam kupe częsci zamiennych, teraz wystarczy kupić olej do skrzyni i zalać!pozdrawiam i dziękuje za rady te mniej pomocne i te bardziej....:)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 09-02-2008, 13:19   

to volvo do swoich silnikow tez pakowalo ten szajs renaulta - masiakra :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu