|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] skrzynia kaput? |
Autor |
Wiadomość |
sonrisa [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 10:55 [CA4A 1.6] skrzynia kaput?
|
|
|
Witam,
W aucie colt 1.6, z 95r mam problem ze skrzynią biegów (automat).
Mianowicie, na początku, przy zimnym silniku jeździ się bez zarzutu, przerzuca biegi bez zarzutu, ale gdy się już rozgrzeje zaczyna mieć problemy z redukcją biegów- obroty pozostają takie niskie że schodząc poniżej 60km/h zaczyna mi mocno charczeć i się trochę trząść, ale tu jeszcze zaradzę, bo wyłączę sobie ODD-Schalter(nie wiem jak po polsku, bo mam niemiecką instr.) i obroty wyższe więc jedzie w miarę normalnie, a do góry bieg przerzuci normalnie i mogę sobie tego ODD włączyć, gorzej jak muszę hamować i stanąć, bo wtedy zdarza się że mi gaśnie , włączam wówczas na N przed samym postojem ale i tak mi nie odpali -choć czasem się zdarza że wystarczy wtedy przygazować na postoju, i ruszy, ale częściej pada , zapala się kontrolka oleju i akumulator(ale olej byl wymieniany, i jakkolwiek było troszkę lepiej, to tylko przez jakieś 2-3 dni)
I stąd moje pytanie-czy skrzynia jest już do wymiany, czy problem może leżeć jeszcze gdzieś indziej? |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-08-2007, 10:59
|
|
|
A olej i filtr w tym automacie był wymieniany? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
sonrisa [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 11:01
|
|
|
no olej był, filtr-nie... |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 26-08-2007, 12:43
|
|
|
A to jakaś nowa technologia wymiany oleju bez filtra? Gdzie to takich anty-mechaników mają? Chętnie byśmy się dowiedzieli gdzie nie jeździć na naprawy...
PS. Rozmawiamy oczywiście o oleju i filtrze do automatu nie do silnika |
|
|
|
 |
sonrisa [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 20:40
|
|
|
śmiej się śmiej, ale ja miałam wymieniany tylko olej (w skrzyni ofc) |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 26-08-2007, 22:00
|
|
|
Po pierwsze zmień mechanika, po drugie pewnie trzeba wyregulować ten silnik i jego obroty po trzecie psu na budę taka wymiana oleju w automacie bez wymiany filtra - teraz zabulisz ponownie za wymianę tyle że już z filtrem... Pogadaj na forum regionalnym to pewnie dadzą ci namiar do jakiegoś polecanego mechanika w twoim rejonie. |
|
|
|
 |
|
|