|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A 2.0] Dziwny problem z obrotami |
Autor |
Wiadomość |
piwo8 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 18:24 [E33A 2.0] Dziwny problem z obrotami
|
|
|
Witam, chopdzi o silnik 2.0 DOHC 4G63, mam dziwny problem z obrotami, mianowicie po dzisiejszej wymienie swiec sie to nasiliło, ale wczesniej szarpalo na 2ce i troche na 3ce nie wiem czy to ma zwiazek ale od dzisiaj bez wzgledu w jakim polozeniu jest sruba regulacyjna od obrotow, odpięty czy podpiety jest krokowy skacza mi obroty od 1,5 tys do 2 tys na benzynie skacze szybciej a na gazie wolniej, jak odepne przepływomierz dzieje sie to samo ale na duzo nizszych obrotach z tego sadze ze przepływka ok, krokowka nie ma znaczenia i co to moze byc bo nie mam zielonego pojęcia. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-03-2008, 20:20
|
|
|
Zlepek kilku usterek..... krokowy na pewno nieprawidłowo działa, przez co masz żle ustawioną śrubę regulacyjną (nie odpaliłbyś auta na zimno), a jeszcze do tego obstawiam lewe powietrze w kolektorze ssącym......
[ Dodano: 03-03-2008, 20:20 ]
PS. Problem z krokowym może tkwić w silniczku, kablach do ECU i w samym ECU |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
piwo8 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 23:13
|
|
|
Bartek napisał/a: | Zlepek kilku usterek..... krokowy na pewno nieprawidłowo działa, przez co masz żle ustawioną śrubę regulacyjną (nie odpaliłbyś auta na zimno), a jeszcze do tego obstawiam lewe powietrze w kolektorze ssącym......
wlasnie z krokowka mam juz problem od samego poczatku jak go kupilem, a moze byc to przyczyna ze krokowka ma peknieta obudowe i ssie lewe powietrze dlatego na srobie regulacyjnej obrotow jak sie kreci nie ma zadnej reakcji, dziwi mnie to ze tak skacze 1,5-2 tys obrotow nawet na odlaczonej krokowce, hmm moze to podcisnienia hmm
[ Dodano: 03-03-2008, 23:26 ]
Jeszcze mam pytanie jak wiecie, jakie maja wychodzic napiecia na krokowy podczas załaczenia zaplonu?, bo mi one dziwnie skacza tam jest 6 pinow i mozna zrobic 4 pomiary z tego w dwoch strasznie skakalo napiecie.
[ Dodano: 03-03-2008, 23:47 ]
piwo8 napisał/a: | Bartek napisał/a: | Zlepek kilku usterek..... krokowy na pewno nieprawidłowo działa, przez co masz żle ustawioną śrubę regulacyjną (nie odpaliłbyś auta na zimno), a jeszcze do tego obstawiam lewe powietrze w kolektorze ssącym......
wlasnie z krokowka mam juz problem od samego poczatku jak go kupilem, a moze byc to przyczyna ze krokowka ma peknieta obudowe i ssie lewe powietrze dlatego na srobie regulacyjnej obrotow jak sie kreci nie ma zadnej reakcji, dziwi mnie to ze tak skacze 1,5-2 tys obrotow nawet na odlaczonej krokowce, hmm moze to podcisnienia hmm
[ Dodano: 03-03-2008, 23:26 ]
Jeszcze mam pytanie jak wiecie, jakie maja wychodzic napiecia na krokowy podczas załaczenia zaplonu?, bo mi one dziwnie skacza tam jest 6 pinow i mozna zrobic 4 pomiary z tego w dwoch strasznie skakalo napiecie. |
Aha ECU mam dobry bo podmienialem, kable? chodzi ci o te ktore ida do silniczka krokowego?? a wiesz moze jaki ma byc pomiar napieciowy na wtyczce do krokowki na wlaczonej stacyjce? i wogole jak to zmierzyc?? wogole nie wiem czy ma to cos wspolnego ale albo mi go zalewa albo nie przepala mieszanki. |
|
|
|
 |
|
|