|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Dziwne stukanie |
Autor |
Wiadomość |
Eldorado9 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 21:05 [Cari 1.6] Dziwne stukanie
|
|
|
Witajcie!
Od prawie miesiaca jestem posiadaczem Misia Cari i zaobserwowalem dziwna rzecz a mianowicie na suchej nawierzchni cale zawieszenie sprawuje sie idealnie, jesli jednak popada deszcz i ulice zrobia sie mokre to mam wrazenie, ze zaraz rozpadnie sie caly samochodzik. Nadmienie tylko, ze zawieszenie bylo sprawdzane u dwoch niezaleznych mechanikow + sciezka diagnostyczna i kompletnie nic nie znalezli, rozniez nic w srodku typu zle zamocowany lewarek czy kolo zaposowe nie powoduja tego stukania.
Moze ktos z Was ma podobnie? Prosze o jakies wskazowki gdzie szukac przyczyny stukow. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 21:12
|
|
|
uzyj opcji szukaj, a znajdziesz conajmniej kilka tematow o zawieszeniu w carismie.
ogolnie ten typ tak ma, nic na to nie poradzisz choc znajdziesz na forum kilka uwag jak to zminimalizowac. |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
Eldorado9 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 23:02
|
|
|
Dzieki za odpowiedz.
... ale w tym http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7418
topiku mowa jest glownie o zawieszeniu z tylu a u mnie problem dotyczy i przodu i tylu
na moje ucho to wyglada jak maglownica albo tulejki na stabilizatorze, ale nigdzie nie znalazlem nawet grama luzu |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 28-08-2007, 08:05
|
|
|
jesli na suchym jest ok a na mokrym trzeszczy i stuka, to jest to na pewno temat z podanego topika. zrob to i zobacz co ucichnie.
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
|
|