Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wyrwać więcej kasy z AutoCasco
Autor Wiadomość
venustus
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 12:52   Jak wyrwać więcej kasy z AutoCasco

Witam forumowiczów

W zeszłym tygodniu nieszczęśliwie zaparkowałem lewą tylną częścią mojej carismy na pługu spychacza (często się zdarza :mrgreen: ).
Mam AutoCasco w Compensie z wykopioną opcją braku amortyzacji na części czyli jak za nowe. Gościłem rzeczoznawcę który stwierdził uszkodzenie błotnika, lampy zderzaka i belki z czego do wymiany zakwalifikował tylko lampe i zderzak.
Co ciekawe na zderzaku były ślady napraw więc obniżył jego wartość o 50%, błotnik okazało się grubo szpachlowany i chociaż kwalifikuje sie ewidentnie do wymiany policzył naprawę i tak dalej... Całość wycenili mi na 2600, więc poprosiłem o kosztorys, przefaksowali mi jakieś dziwne zestawienia bez kwot, gdzie uwzględnili mi amortyzację -50% i zamiast lampy policzyli jedynie klosz do wymiany. Więc poprosiłem o weryfikację a Pani oczywiście bardzo miła ma się zwrócić do rzeczoznawcy.

Drodzy mitsumaniacy Pomocy jak skutecznie z nimi walczyć

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 13:08   

ja nie bylbym pazerny i oddal auto do warsztatu, zrobilbym na rachunki, a potem niech on sie z nimi "uzera".

Fikus
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 14:09   

Są też firmy, które pomagają odzyskać odszkodowania, jeśli są zaniżone itp. nawet do 5 lat powypadku.
Biorą prowizję od dodatkowo odzyskanej części.

Przykładowa:

http://www.ubezpieczenia-odszkodowania.pl/

Pozdro
Fikus

Odpowiedz do tematu