|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Wariuje po jeździe na autostradzie |
Autor |
Wiadomość |
roadrunner [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2007, 09:59 [CA4A 1.6] Wariuje po jeździe na autostradzie
|
|
|
colcik w jeździe miejskiej sprawuje się znakomicie , ale po przejechaniu odcinak koło 30 km po autostradzie – 140/160i zjechaniu z ma kłopoty z wejściem na obroty, dochodzi do 2000-3000 i nie chce ciągnąć, później powoli się rozkręca dochodzi do 4000 ,5000 itd. Jadąc po autostradzie nie przejawia żadnych problemów , dopiero po zjechaniu. Trwa to niezależnie od tego czy zostawi się go do wystygnięcia ,czy będzie się jechało dalej. Ustabilizowanie pracy trwa jakieś 100 km jazdy po mieście i znów wszystko wraca do normy. Wymieniłem komputer , przepustnicę , przepływomierz ,czujnik położenia przepustnicy i zastanawiam się co jeszcze może powodować takie zachowanie. Spaliny to raczej nie są, bo można go zostawić na noc i rano dalej ma problemy. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2007, 11:44
|
|
|
Początkowo miałem podobne objawy aż wogóle przestało ciągnąć.
Sprawdziłem już wszystko. Nie znalazłem przyczyny.
Jesli to nie przepływka to został mi aparat zapłonowy do sprawdzenia.
U Ciebie chyba będzie podobnie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
roadrunner [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 14:04
|
|
|
Zastanawiam się nad cewką , wie ktoś może czy zalicza zgon od razu, czy może być uszkodzona i jednak coś działać ? |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2007, 09:31
|
|
|
Podejrzewałem bardziej zużytą elektronikę wewnątrz modułu lub czujnika optycznego
(zależnie od aparatu czasami czujnik halla)
Stąd przekłamania w działaniu aparatu.
Nie znam się jednak na tym. Także liczę na poradę. |
|
|
|
 |
roadrunner [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 01:58
|
|
|
na forum łady doczytałem się, że oni sprawdzają działanie cewki po jej temperaturze .Jak można jej dotknąć bez poparzenia palców to jest ok , a jak paluszki się przysmażają to zepsuta, nie wiem czy to dobry trop, bo łada to taki czołg na kołach |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|