|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MSS dla dwumetrowca |
Autor |
Wiadomość |
szkuba
Forumowicz
Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 190 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 27-08-2007, 21:38 MSS dla dwumetrowca
|
|
|
Witam
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna samochodu. Niestety albo stety mam 2 metry wzrostu i kiedy siedzę za kierownicą większości samochodów czuję się jak ściśnięty w puszce od sardynek. Przymierzałem się już do wielu dużych samochodów które jednak okazywały się szerokie i długie natomiast niekoniecznie wysokie. W związku z tym mam pytanie do użytkowników MSS zwłaszcza tych wysokich powyżej 1,9m jak się czują za kierownicą Space Star-a. Z góry dzięki za odpowiedź. |
_________________ Kuba |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 23:16
|
|
|
Ja mam 180 cm i w MSS siedzi mi się super (jedyne co bym zmienił to siedzenia - te z MSR były o wiele wygodniejsze). |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 08:49 Re: MSS dla dwumetrowca
|
|
|
szkuba napisał/a: | Witam
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna samochodu. Niestety albo stety mam 2 metry wzrostu i kiedy siedzę za kierownicą większości samochodów czuję się jak ściśnięty w puszce od sardynek. Przymierzałem się już do wielu dużych samochodów które jednak okazywały się szerokie i długie natomiast niekoniecznie wysokie. W związku z tym mam pytanie do użytkowników MSS zwłaszcza tych wysokich powyżej 1,9m jak się czują za kierownicą Space Star-a. Z góry dzięki za odpowiedź. |
Hej!
No to chyba moja opinia (nieskromnie powiem) będzie dla Ciebie najcenniejsza - jestem od Ciebie 1cm wyższy
W MSS nie mam najmniejszych problemów!!! Właściwie mogę powiedzieć, że w tej klasie wielkościowej samochodów nigdzie nie siedziało mi się wygodniej. Wszystko przez to, że samochód ma siedzenia trochę wyżej niż inne samochody i pozycja jest bardziej "krzesłowa" niż "fotelowa". Ale dla mnie jest to akurat zaleta. W trasie nawet po kilkuset km nie mam żadnego problemu z plecami.
Dodatkowo łatwo się z tego samochodu wysiada i nawet jak masz fotel kierowcy odsunięty do tyłu na maksa to słupek środkowy nie przeszkadza (jak dzieje się to w wielu samochodach 4/5 drzwiowych).
Tak czy inaczej MUSISZ usiąść w MSS zanim go kupisz bo moje opinie mogą być pomocne ale później okaże się, że np wolisz siedzieć nisko i przy samej kierownicy i nie będzie Ci to pasowało.
Może trochę szkoda, że kolumna kierownicy regulowana jest tylko góra/dół. Jedyny minusik to kiedy korzystasz z gniazda zapalniczki to otwarta musi być taka szuflada w której ta zapalniczka się znajduje. Wtedy możesz jej troszkę dotykać nogą ale to nie jest denerwujące czy niewygodne.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 10:03
|
|
|
198 cm
siedzi się baaardzo wygodnie. |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:16
|
|
|
Potwierdzam! Samochód wygodny dla "wielkoludów" |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:47
|
|
|
Podczas zlotu miałem okazję przymierzyć się do MSS'a Dyzia i Saby. Mam 191 cm i czułem się jak w podwyższanym Transicie. Miejsca nad głową około 10-15 cm przy podniesionym siedzisku , a z tyłu za mną przy moim ustawieniu fotela mieściłem się drugi ja |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-08-2007, 16:26
|
|
|
kup Colta C5x - tam nawet Hubert sie miesci (a jest najwyzsza osoba tego forum) |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 28-08-2007, 16:33
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | kup Colta C5x - tam nawet Hubert sie miesci (a jest najwyzsza osoba tego forum) |
fakt ... jak zobaczyłem jego Colta to poszedłem zobaczyć ... przez szybkę ... jak on się tam mieści ... myślałem, że siada na tylnym siedzeniu, ale ze zdumieniem zobaczyłem, że ma jednak normalne siedzenie pojedyncze dla kierowcy |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
|
|