Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
MultiLock |
Autor |
Wiadomość |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2007, 17:46 MultiLock
|
|
|
Witam
Często jeżdżąc po Polsce jestem zmuszony do zostawiania samochodu w różnych mniej lub bardziej bezpiecznych miejscach. Próbowałem założyć w serwisie tzw.MultiLock (bolec blokujący wewnątrz tunelu dzwignię zmiany biegów), ale mi odmówiono. Nie ma podobno zgody producenta na taką ingerencją w mechanizm zmiany biegów. Dziwi mnie to, bo we wszystkich poprzednich samochodach miałem takie zabezpieczenie. Czy kotoś z Kolegów próbował juz to montować. Co z gwarancją jeżeli zamontuję to poza serwisem ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-10-2007, 19:45
|
|
|
Bulaj napisał/a: | Co z gwarancją jeżeli zamontuję to poza serwisem ? | Jeżeli już stracisz gwarancję to na elementy które podlegają modyfikacji i mogą być narażone na uszkodzenie.
O ile wiem oczywiście. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 24-10-2007, 21:34
|
|
|
Bulaj napisał/a: | Czy kotoś z Kolegów próbował juz to montować. | podejrzewam, że Bartek_NKM, jego pytaj, zaraz go wywołam do odpowiedzi. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-10-2007, 07:16
|
|
|
Bartek sie schowal |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:26
|
|
|
Jestem.
Blokady, które montuję - NIEDŹWIEDŹ-LOCK posiadają wszelkie możliwe atesty i są dopuszczone do montażu w czasie gwarancji nie skracając jej w żaden sposób. Nie zmieniają działania oraz nie modyfikują elementów pojazdu, a co za tym idzie nie wpływają w żaden sposób ja jego działanie (nie licząc otworów wykonanych w konsoli/dywaniku).
Jeśli chcesz zamontować taką blokadę zgłoś sie do mnie na PW. |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 11:50
|
|
|
Witam
bardziej jestem za własnym odcieciem paliwa złodziej nie szuka wyłacznika a zresztą OUTLNADERÓW II nie kradną
złodziej jak będzie chciał odjechać to jemu będzie zależało na wrzuceniu obojętnie jakiego biegu ważne żeby jechał
więc odciecie bardziej polecam
Aha jak dużo jeździsz to o multi locku musisz pamietać zeby go zapiąc a odciecie samo sie załacza |
|
|
|
 |
havranek2000T [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:52
|
|
|
Blokada Niedźwiedź-locka z montażem nie powinna kosztować więcej niż 450zł. Ja też preferuję zabezpieczenia elektroniczne, choć połączone z blokadą mechaniczną stanowią już spory problem dla złodzieja. Jak dużo jeździsz to proponuję bezobsługowy immobiliser (nic nie musisz robić ) nosisz tylko przy sobie elektroniczny identyfikator. Dodatkowo polecam dialer telefoniczny GSM. Daje spore możliwości. Lokalizacja pojazdu, możliwość zadzwonienia do auta i podsłuchiwanie rozmów, zdalna blokada pracy silnika SMS-em. No i wszelka informacja co się dzieje z autem przy nieograniczonym zasięgu. Rewelacja. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:58
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | nie powinna kosztować więcej niż 450zł | W zależności od blokady od 350zł do 800zł. Ukryty przycisk jest super rozwiązaniem, ale to można podpatrzyć, a do blokady trzeba mieć klucz lub narzędzia i jakieś 30min |
|
|
|
 |
havranek2000T [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:03
|
|
|
90% blokad "niedźwiedzia" z montażem nie powinno przekraczać 450zł (wiem coś o tym) Przyznaję jednak że nie wiem ile kosztuje konkretnie do Outlandera. Jutro się dowiem i napiszę ale przypuszczam że tak jak pisałem. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:26
|
|
|
Do starego Outlandera są dwa typy blokady; tradycyjna i nowa typu stacyjkowego. Tradycyjna to koszt 420zł, typu stacyjkowego 585zł. Do nowego Outlandera występuje tylko blokada typu stacyjkowego. 3 lata montuje te blokady |
|
|
|
 |
havranek2000T [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:32
|
|
|
Spoko Bartek......... ja ich nie montuję ale dostarczam instalatorom. Wiem po ile są i jaka jest sugerowana cena z montażem. Dlatego napisałem że "nie powinna przekraczać 450zł" a jeśli przekracza a klient płaci....... to tylko się cieszyć |
|
|
|
 |
mitsu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:32
|
|
|
witam
dołanczam sie i nie polecam kompletnie blokady skrzyni biegów 1. nie jest o zadne zabezpiecznie bo złodziej kradnac auto jak juz je odpali to juz zrobi wszystko zeby jechało przed siebie znajomy posiada audi a6 man. miał włamanie do samochidu złodzieje wbili mu srubokret i cała skrzynie wydłubali tak ze wrzucili bieg i pojechali do przodu oczywiscie zadzwonili zokpem po zapłaceniu okupu oczywiscie skrzzynia do roboty wszytsko wydłubane i tylko jeden bieg wskakiwał ,wg mnie podstawa to alarm i włane jakieś zabezpiecznie tylko nie multi lock same minusy czeste łamanie kluczy bo jest to nie wygodne co chiwle wpinać iwypinac jak komuś sie spieszy łatwo załamać kluczyk NIE POLEcAM lepiej zainwestować jak pisza GPS powiadomienia czy odciecie bardziej skuteczne złodziej nie szuka wyłączników czy leci po kablach nie odpali idzie do nastepnego |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 22:44
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | ja ich nie montuję ale dostarczam instalatorom | Ja też, ale i przy okazji tez montuję
mitsu, każdy samochód ma inaczej rozwiązany mechanizm zmiany biegów i nie w każdym można jednakowo skutecznie go zabezpieczyć, ale nie ulega wątpliwości, że mając czas można rozpracować każde zabezpieczenie. Co do łamania kluczy to myślę, że ludzie częściej niszczą piloty od alarmu niż łamią klucze. Jeśli ktoś jest nerwowy to wszystko jest w stanie zniszczyć Na rozbrojenie blokady trzeba poświęcić więcej czasu niż na rozbrojenie alarmu. |
|
|
|
 |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 12:33
|
|
|
havranek2000T napisał/a: | Dodatkowo polecam dialer telefoniczny GSM. Daje spore możliwości. Lokalizacja pojazdu, możliwość zadzwonienia do auta i podsłuchiwanie rozmów, zdalna blokada pracy silnika SMS-em. No i wszelka informacja co się dzieje z autem przy nieograniczonym zasięgu. Rewelacja. |
Gdzie to mozna założyć? Czy są jakieś opłaty abonamentowe np. co miesiąc ? |
|
|
|
 |
|