Jazda w deszczu!! |
Autor |
Wiadomość |
black bydgoszcz [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 09:00 Jazda w deszczu!!
|
|
|
JADĄC WCZORAJ WIECZOREM (W DESZCZU) WPADŁEM NA AUDI A4-PRZY PREDKOSCI 40-50KM/H I MÓJ NIEBIESKI LANCEREK ZŁOZYŁ SIE W PÓDEŁKO ZAPAŁEK!! NORMALNIE TRAGEDIA!! A AUDI MA LEKKO CO ZADRAPANY ZDERZAK.ŁZA SIĘ W OKU KRĘCI JAK PATRZE NA MOJE BIEDACTWO.BOJE SIE TYLKO ILE MOZE KOSZTOWAĆ NAPRAWA,MA USZKODZONY LEWY BŁOTNIK , PRZEDNI ZDERZAK, ZBITA LAMPE I OCZYWIŚCIE MASKA TEZ DOSTAŁA.JAK ZNAM ZYCIE TO ZASPIEWAJA 2 TYSIAKI ZA NAPRAWE.TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHCE GO ODDAĆ DO WARSZTATU NA INOWROCŁAWSKIEJ(KUMPEL MI GO POLECIŁ) CHYBA SIE NAZYWA JC AUTO CZY COS TAKIEGO TO DOBRY ZAKŁAD?????
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-08-2007, 09:05
|
|
|
Po pierwsze wyłącz CAPSLOCK
Za podobne uszkodzenia tyle że spowodowane na parkinu przez cofającego passata to naprawa w ASO nowymi częściami z OC sprawcy wyszła około 10tys. zł lecz jak będziesz robił używkami ale porządnie to pewnie z 4tys ci wyjdzie |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 23-08-2007, 10:18
|
|
|
i taka uwaga techniczna, samochód który uderza z tyłu jest zazwyczaj bardziej uszkodzony niż ten z przodu (niestety sprawdziłem osobiście jeżdząc Vw Polo, uderzając przy prędkości 25km/h ja rozwaliłem cały pas przedni a w samochodzie przed zderzak tylko z jednej strony wypiął się na mocowaniu)
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 10:20
|
|
|
black bydgoszcz,
1. Czyja wina
2. JC fajnie wyliczają szkody, byłem we wrotek świadkiem wyceny Toyoty - tragedia
Jeśli możesz wyślij mi fotki, a podpowiem co jak i gdzie da się zrobić.
bartek_nkm[małpa]wp.pl |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 13:01
|
|
|
stanik napisał/a: | i taka uwaga techniczna, samochód który uderza z tyłu jest zazwyczaj bardziej uszkodzony niż ten z przodu |
To i zobacz jeszcze ten link
Dodam, że Calibra straciła czego nie widać - chłodnicę, a moje uszkodzenia naprawiłem sam no może oprócz tego że nie lakierowałem zderzaka i jest porysowany |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-08-2007, 17:17
|
|
|
i sprawa 3-cia - auta naprawiane po wypadku gna sie duuuzo latwiej
oraz 4-a - im mniej polamane auto tym bardziej polamany czlowiek |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
|
Wysłany: 23-08-2007, 18:50
|
|
|
o mechanikach z JC (dawny Euroteam) z Inowrocławskiej słyszałem pochlebne opinie - nie wiem jak z blacharzami/lakiernikami. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2007, 23:20
|
|
|
e-gen napisał/a: | o mechanikach z JC (dawny Euroteam) z Inowrocławskiej | Nadal jest to EURO-TIM, z tym, że JC to hurtownia i warsztat, a EURO-TIM biuro podroży. Wszystko jest własnością jednego człowieka i mieści się na Inowrocławskiej 35. e-gen napisał/a: | nie wiem jak z blacharzami/lakiernikami. | Z tego co wiem to nie mają własnych... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 24-08-2007, 12:38
|
|
|
Znalazłem warsztat na inowrocławskiej 1 nazywa się moto-mar .Naprawa z lakierowaniem wyniesie 1200zł to chyba dobra cena,bo byłem w moto champ i tam jak zobaczyli samochód zaczeli marudzic że to stary samochód i wszystkie części są drogie i cięzko dostać itp. i zaspiewali taką cene że kumpił bym nowego lancerka.
Wponiedziałek oddaje go do warsztatu i za tydzień bede juz śmigał. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
|
Wysłany: 24-08-2007, 12:51
|
|
|
black bydgoszcz napisał/a: | i za tydzień bede juz śmigał. |
dodaj do tego jeszcze 7 dni... mniej się rozczarujesz "za tydzień"
Niestety w tej branży niedotrzymywanie terminów albo odstawianie fuszerki jest dość powszechne. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 25-08-2007, 01:19 żadna fuszera dla mojego lancera
|
|
|
Mam nadzieje że nie będzie żadnej fuszerki bardzo zależy mi na tym żeby samochód był zrobiony perfekcyjnie. |
|
|
|
 |
|