|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Otwieranie szyb |
Autor |
Wiadomość |
Largo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 08:59 Otwieranie szyb
|
|
|
Witam mam taki problem dzis rano wchodze do swojej Cari z pasażerami i nie działa opuszczanie i podnoszenie szyb z tyłu i z przodu od psażera jedynie z mojej konsoli od kierowcy da sie opuscic szyby z przodu a z tyłu nic nie ruszy co to moze być bezpieczniki są ok. ?? |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 09:16
|
|
|
a przycisk blokujący przyciski innych? Na Twojej konsoli powinien być taki - może jest wciśnięty? |
|
|
|
 |
Largo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 14:48
|
|
|
Jest na konsoli ale nie jest wcisnięty |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 06-08-2007, 16:28
|
|
|
to rusz tym przyciskiem moze styki nie łapią |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
Largo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 22:33
|
|
|
Ruszałem juz nie raz stukałem pukałem itp. Jest takie cos jak programowanie szyb w Carismie po wypięciu klemy z akusia jest mozliwosc ze sie same odprogramowały? |
|
|
|
 |
chwalow [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2007, 11:39 Raczej wygląda to...
|
|
|
Raczej wygląda to na usterke elektryczną - ale możesz spróbować je od nowa zaprogramować |
|
|
|
 |
Przem-O_WB [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 14:22
|
|
|
Miałem kolego podobny problem tylko odwrotnie: wszystkie się opuszczały tylko od kierowcy sie nie opuszczała. Częsta usterka w Carismach. Będziesz musiał najprawdopodobniej wymienić cała konsolkę sterowania szybami (koszt zakupu używanej w pełni sprawnej przy małym szczęściu ok. 50-60 zł, bo są tacy co krzyczeli od 150 do 300 zł ) lub poszczególne konsolki opuszczania szyb drzwi. Najpierw sprawdź poszczególne przyciski (sprawdź styki, połączenia dociśnij, zobacz czy nie zasyfione, a jak tak to oczyść jak to wybebeszysz ). Nie jest to duża i trudna robota. U mnie po wymianie tej całej konsolki sterowania szybami od kierowcy wszystko działa poprawnie i bez zarzutu. Okazało się, że walnięta była płytka w tej konsolce i sprawa jest nie do naprawy. Trzeba w takim wypadku zdobyć sprawną.
PS. W przypadku wymiany konsolki nie wyrzucaj starej, przyda Ci się, bo te przyciski od upływu lat się wyłamują (plastik się starzeje i staje się kruchy) i będziesz miał skąd przełożyć przycisk. Ewentualnie możesz to sprzedać, kupiec na pewno się znajdzie, bo jak pisałem usterka przycisków zdarza się często, szczególnie w tych przyciskach których często używasz. Nowy przycisk za 1 szt kosztuje ok 25 zł |
|
|
|
 |
|
|