Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwieranie szyb
Autor Wiadomość
Largo
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 08:59   Otwieranie szyb

Witam mam taki problem dzis rano wchodze do swojej Cari z pasażerami i nie działa opuszczanie i podnoszenie szyb z tyłu i z przodu od psażera jedynie z mojej konsoli od kierowcy da sie opuscic szyby z przodu a z tyłu nic nie ruszy co to moze być bezpieczniki są ok. ?? :|

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 09:16   

a przycisk blokujący przyciski innych? Na Twojej konsoli powinien być taki - może jest wciśnięty?

Largo
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 14:48   

Jest na konsoli ale nie jest wcisnięty

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2007, 16:28   

to rusz tym przyciskiem moze styki nie łapią :)

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Largo
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 22:33   

Ruszałem juz nie raz stukałem pukałem itp. Jest takie cos jak programowanie szyb w Carismie po wypięciu klemy z akusia jest mozliwosc ze sie same odprogramowały?

chwalow
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2007, 11:39   Raczej wygląda to...

Raczej wygląda to na usterke elektryczną - ale możesz spróbować je od nowa zaprogramować

Przem-O_WB
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2007, 14:22   

Miałem kolego podobny problem tylko odwrotnie: wszystkie się opuszczały tylko od kierowcy sie nie opuszczała. Częsta usterka w Carismach. Będziesz musiał najprawdopodobniej wymienić cała konsolkę sterowania szybami (koszt zakupu używanej w pełni sprawnej przy małym szczęściu ok. 50-60 zł, bo są tacy co krzyczeli od 150 do 300 zł :lol: ) lub poszczególne konsolki opuszczania szyb drzwi. Najpierw sprawdź poszczególne przyciski (sprawdź styki, połączenia dociśnij, zobacz czy nie zasyfione, a jak tak to oczyść jak to wybebeszysz :wink: ). Nie jest to duża i trudna robota. U mnie po wymianie tej całej konsolki sterowania szybami od kierowcy wszystko działa poprawnie i bez zarzutu. Okazało się, że walnięta była płytka w tej konsolce i sprawa jest nie do naprawy. Trzeba w takim wypadku zdobyć sprawną.
PS. W przypadku wymiany konsolki nie wyrzucaj starej, przyda Ci się, bo te przyciski od upływu lat się wyłamują (plastik się starzeje i staje się kruchy) i będziesz miał skąd przełożyć przycisk. Ewentualnie możesz to sprzedać, kupiec na pewno się znajdzie, bo jak pisałem usterka przycisków zdarza się często, szczególnie w tych przyciskach których często używasz. Nowy przycisk za 1 szt kosztuje ok 25 zł :lol:

Odpowiedz do tematu