Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
W piatek jade ogladac auto!!! Mam nadzieje ze poraz ostatni!
Autor Wiadomość
aurii
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 15:23   W piatek jade ogladac auto!!! Mam nadzieje ze poraz ostatni!

witam

zastanawiam sie tym eklips http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3253902 tylko ze koles mowi ze cos mu puka w silniku !!!! Twierdzi ze to zawory !!! Mam mu wierzyc czy to moze byc cos innego np : panewka ?!?!?

W dodatku chlopak nie ma zadnego papiera na przebieg tego auta a jest strasznie mały!!!
Ostatnio zmieniony przez aurii 21-08-2007, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2007, 16:43   

aurii napisał/a:
tylko ze koles mowi ze cos mu puka w silniku !!!! Twierdzi ze to zawory !!!

Bardzo często stukają popychacze zaworów, jest to spowodowane często starym lub nieodpowiednim olejem, albo zbyt niskim stanem oleju. Możliwe jest również że popychacze zaworów są wysłużone, a to już większy wydatek.

Cena dość wygórowana, jak na auto "coś stuka", za te pieniądze powinna być "igła".

aurii napisał/a:
Mam mu wierzyc czy to moze byc cos innego np : panewka ?!?!?

Panewka stuka na dole, jeśli stuki są u góry silnika, to na 99% popychacze, ale bez odsłuchu nikt na 100% nie potwierdzi.

aurii napisał/a:
W dodatku chlopak nie ma zadnego papiera na przebieg tego auta a jest strasznie mały!!!

Przebieg jest bardzo realny, w niemczech taki samochód jest często używany jako drugi, mój miał dwa lata temu 136tkm, kupowałem go od niemca bez pośredników i tyle miał, jestem pewny.

Pozatym, z Targą często są problemy z cieknącym dachem, a co za tym idzie dokupieniem uszczelki.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 17:14   

cena jest spora taki samochud powinien kosztowac z 5000 tys ;) )) Dzieki za odpowiedz a na temat tego auta cos wiesz ;) )) http://moto.allegro.pl/it..._elektryka.html

koles go odda za 6500zł mowi ze sprowadza auta za granicy a tym jezdzil po zakupy Tylko ze sie obawiam jak koles chandluje autami to zeby ten model nie byl podpicowany i zeby po jakims czasie nie wyszlo szydlo z worka

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 18-08-2007, 17:43   

Jakiś dziwny zderzak, autko wogóle ze zdjęć wygląda nawet spoko, ale fotek się nie kupuje. Cena dość względna, trzeba podjechać, oglądnąć, posłuchać motorka. Zapraszam do lektury: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12637

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mcrec
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 21:36   

Z tym ''spoko wyglądem'' nie przesadzajmy.
- wgniecenie na tylnym prawym błotniku ,tuż nad zderzakiem
-brak dokładki przedniego zderzaka/powinna byc dokręcona pod spodem zderzaka/
Cena ...raczej ''optymalna'' jak na ten rocznik/ostatni rok produkcji w takiej karoserii/-Te prawdziwie zadbane 'chodza '' wyżej...
Pukanie hydrobolcw przy tym przebiegu....Troche chyba zbyt wcześnie...
Możliwe ,że ktos przyspieszył to starym olejem albo nie takim jak trzeba zalał silnik....
Trzeba sprawdzić kiedy był wymieniany ostatnio olej...-może poprzednik ''przepałował'' wymianę.Ale może tez byc ''po korekcie przebiegu''...........
Dowiedz się Kolego kiedy był robiony rozrząd.Myśle ,że dla swojego spokoju i dla dobra Klipperka trzeba bedzie mu zmienic na nowy.To tez wydatki..Sprawdz tylne piasty....i probuj zbić cenę!!!A przede wszystkim obejrzyj go ''na żywo'' - posłuchaj silnika,czy obroty stoją na 800-900,jak reaguje na właczenie obciążenia/klimy,świateł,dmuchawy,ruch kierownicą.../POradż się innego własciciela...a najlepiej poproś o obecność podczas oględzin ....A najważniejsze -bez podniet i pośpiechu!!!Powodzenia!!!

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 22:59   

kurcze chyba tego pierwszego z dachem zdejmowanym sobie odpuszcze !!!!! nie lubie jak cos puka w silniku bo obawiam sie ze to moze byc panewka!!!!! a to juz byl by ogromny koszt naprawy ;) ))

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-08-2007, 11:15   

mcrec, mój drugi post, dotyczył drugiego ogłoszenia :) z tego co napisałeś, pisałeś o pierwszym.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mcrec
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 12:03   

'adaho' - pisałem o tym zielonym.
Ale ten drugi /czarny/ to ....przedni zderzak ''bez zarzutu''....
Chyba jakaś samorobka...
Nawet te z żywicy sa lepiej wykonane...

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-08-2007, 12:06   

mcrec napisał/a:
Ale ten drugi /czarny/ to ....przedni zderzak ''bez zarzutu''....
Chyba jakaś samorobka...
Nawet te z żywicy sa lepiej wykonane...

zgodzę się, mi osobiście się również nie podoba, ale gusta są .......itd.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 15:58   

no panowie trzymajcie kciuki !!!!

w piatek jade ogladac entego eclips Tym razem mam nadzieje ze bedzie to ostatnie ogladanie i skonczy sie kupnem auta!!!!!

A oto i te eclips :http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3256863

Ps o co chodzi z ta wersja diamond??? to zle czy dobrze , i po czym sie poznaje ze to jest diamond???

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Wysłany: 23-08-2007, 20:58   

a niemyslałem o kupnie eagle talona? to amerykańska wersja eclipse to to samo tylko rózni sie paroma rzeczami z wygladu a jest tańszy

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 23-08-2007, 23:16   

waldi-1 napisał/a:
eagle talona

Talon ma "zwykłe" światla z przodu - 95% uroku 1g to otwierane reflektory ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2007, 07:25   

totalnie nie widza mi sie talony :) Po za tym wcale nie sa tansze !! :doubt:

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Wysłany: 24-08-2007, 08:06   

ja kupiłem taniej , a jak kupowałem to każdy mi gadał ze są tańsze , co do uroku to juz każdy ma inny gust mnie np sie talon lepiej podoba światła ma jak 2 g (podobne) no i tył ma też inny i zderzaki ma też ładniejsze niz eclips, jeśli chcesz , jeśli niewidziałes talona to moge ci podesłać fotki mojego z 94 roku bo są rózne talony różne wersje, ja jeszcze niewidziałem takiej jak ja miałem na drodze (może mało jezdrze)

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2007, 12:34   

I nie kupilem auta!!!! Przed wyjazdem zadzonilem a ten mi dopiero powiedzial ze akurat mu pasek sie urwal od jakiego walka wyrownawczego ;) i ze cos pukac zaczelo w silniku a na wolnych obrotach to az caly silnik lata !!!! Niestety zrezygnowalem z tego auta ;)

Odpowiedz do tematu