czy opłaca sie kupywac auto z warszawy?? |
Autor |
Wiadomość |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 09:28 czy opłaca sie kupywac auto z warszawy??
|
|
|
witam jak w temacie mam dylemat a mianowicie czy opłaca sie kupic auto z warszawy???
Duzo ludzi mi odradza mowiac ze w wawie auta sa dosyc mocno uzytkowane i łatwo trafic na totalnie zajezdzony egzemplaz i teraz nie wiem co robic bo mam fure w wawie koles twierdzi ze serwisowana i ze chodzi idealnie i nie wymaga wkladu finansowego!!!!! |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 28-08-2007, 09:59
|
|
|
czy się opłaca? to zależy od indywidualnego przypadku - możesz trafić na zajeżdżony egz. ale możesz mieć farta i kupić porządne auto.
Warszawa to spore miasto i nie da się ukryć że zawieszenie, układ przeniesienia napędu statystycznie będzie się bardziej zużywać niż na drogach lokalnych, gdzieś w gminie X; z drugiej strony warszawiacy są generalnie majętniejsi niż reszta społeczeństwa więc być może regularniej serwisują auta i zwyczajnie więcej wkładają w różnego rodzaju naprawy/wymiany. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 10:24
|
|
|
wlasnie mam podobne zdanie jak ty )) ale zawsze lepiej zapytac o opinie jeszcze kogos !!!
W zasadzie to tak samo jak by kupywac auto z innego wiekszego miasta |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:41
|
|
|
w aucie z Wrocka jedynie można się spodziewać wytłuczonego zawieszenia
a co do auta z Warszawy... podobne zdanie jak poprzednie wypowiedzi, jednak zależy na kogo się trafi... zawsze można trafić na cwaniaczka wciskającego kit |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:46
|
|
|
W Warszawie niesamowicie solą ulice zimą...... ja kupiłem Gala ze wsi - mechanicznie zabity przez kowali naprawiających go, ale blacharsko igiełka...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 28-08-2007, 16:16
|
|
|
to też prawda, |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 23:18
|
|
|
Ja skłaniałbym się do tego, żeby unikać aut z dużych miast - dziury, korki, kupa soli na ulicach zimą to wszystko daje mocno w kość samochodowi.... |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 08:19
|
|
|
jak ja kupilem poprzednie auto od Warszawiaka to do dzior w blacharze powkladane byly gazety i zaszpachlowane, wszystko wyszlo jakies 3 miech po zakupie jak bable zaczely wychodzic. I przy malowaniu auta szok . A gadal ze na 100% bezwypadkowy |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 08:30
|
|
|
No i panowie kupilem )) Nie z wawy ale blisko wawy W sumie auto w dobrym stanie sa jak narazie 3 mankamenty Przednia poducha w silniku naderwana , piasta daje o sobie znac, i maske trzeba wymienic Reszta super
Ps moze ktos ma maske albo poduszke na sprzedaz????? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 29-08-2007, 11:35
|
|
|
No i co warszawiacy górą
Do tej całej dyskusji można dodać pogląd że warszawiacy więcej zarabiają od innych czyli lepiej dbają o swoje auta, a jak auto zadbane to dziewczyny z Białego lepiej lecą na właściciela.
Cała wypowiedź tak samo naciągana jak reszta.
Mam nadzieję że autko będzie się dobrze sprawować. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 11:35
|
|
|
aurii napisał/a: | moze ktos ma maske albo poduszke na sprzedaz????? |
Ale do jakiego auta?? |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 12:57
|
|
|
do eclipsa 1g:)
Ps kontrolka CHECK-ENGINE jak sie kluczyk przekreci powinna sie zapalic i zgasnac???? bo u mnie odpalam silnik kontorlka sekunde sie pali i gasnie Tak ma byc???? |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29-08-2007, 13:02
|
|
|
aurii napisał/a: |
Ps moze ktos ma maske albo poduszke na sprzedaz????? |
1g który rok 2l ? |
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 14:10
|
|
|
rok 92 silniczek 2 literki ;0 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 14:11
|
|
|
aurii napisał/a: | kontrolka CHECK-ENGINE jak sie kluczyk przekreci powinna sie zapalic i zgasnac???? bo u mnie odpalam silnik kontorlka sekunde sie pali i gasnie Tak ma byc???? |
Tak ma być. |
|
|
|
 |
|