|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze stacyjka / elektryką / wyłączaniem |
Autor |
Wiadomość |
Przem-O_WB [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 13:51 Problem ze stacyjka / elektryką / wyłączaniem
|
|
|
Witam,
Na początku pozdrawiam wszystkich userów
Mam następujący problem z Carisma '97 w dieslu. Samochód po przekręceniu kluczyka normalnie odpala i problem pojawia się przy wyłączaniu samochodu. Mianowicie przekręcam i wyciągam kluczyk, a samochód dalej chodzi Nie robi się tak za każdym razem, raz wyłącza normalnie, a raz nie wyłącza i działa bez kluczyka. Trochę świruje. Ma dni że go gasi, a ma dni że go nie gasi.
Może ktoś miał podobny problem albo wie o co może chodzić, bo byłem już u 2 elektryków i żaden nie wie co to może być i sprzedają mi głupawe przyczyny (po prostu nie wiedzą co to może być)
Problem wyrobionego kluczyka można odrzucić ponieważ probowałem obydwoma kluczykami (drugi bardzo mało używany) i jest tak samo.
Jaka może być tego przyczyna?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fikus [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 14:40
|
|
|
Nie wiem jak to jest w Carismie, ale normalnie w silnikach diesla jest chyba zawór, który po wyłączeniu silnika odcina paliwo. Inaczej, jeśli paliwo płynie, to disel na samozapłonie może sobie chodzić i chodzić. Mysle że to bardziej robota dla mechanika niż elektryka.
Fikus
PS. W Mercach to "urządzenie" nazywa się "zdychawka" i jest odpowiedzialne za "ubijanie" diesla po zgaszeniu. |
|
|
|
 |
|
|