|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Galant EA6A] Usterki elektryczne |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-09-2008, 11:03 [Galant EA6A] Usterki elektryczne
|
|
|
Witam,
Powoli doprowadzam mojego Galanta do stanu użytkowania. Pozostało mi m.in.:
Nie działająca regulacja elektryczna świateł
Nie działający obrotomierz
Co do regulacji, to z potencjometru wychodzi linia o zmiennym napięciu w zależności od położenia potencjometru. Do silniczków idą trzy kabeli, jeden z masą, drugi ze stałym napięciem 12V, a trzeci martwy. Podejżewam, że na nim powinno być to zmienne napięcie. Tylko nie wiem gdzie "ucieka" po drodze.
Odnośnie obrotomierza, to kable do alternatora są podłączone, styki ok. Więc gdzie najlepiej szukać usterki? Czy w samym alternatorze czy raczej w instalacji, ew. obrotomierzu?
Poza tym mam jeszcze pytanko. Moje autko nie ma elektrycznych foteli, ani podgrzewanych, ani też nic mi nie wiadomo o bocznych poduszkach, a do foteli idzie wiązka kabli. Jest podłączona do pierwszej kostki (od przodu fotela) pod fotelem. Od czego może być ta wiązka? CZy to możliwe, że ma poduszki, a nie ma na fotelach oznaczeń?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 29-09-2008, 11:13
|
|
|
Owczar napisał/a: | CZy to możliwe, że ma poduszki, a nie ma na fotelach oznaczeń? | Musi być napis SRS. Kable mogą być od podgrzewania choć piszesz, że nie masz. Z tego co wiem masz skórzane fotele więc podgrzewani powinno być. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-09-2008, 11:27
|
|
|
No właśnie też mi się wydaje, że powinny być napisy SRS. Ale przełączników od podgrzewania foteli też nie mam. Tam gdzie one powinny być jest puste miejsce. Jest tylko wyłamany uchwyt od kubków. Ale nie wydaje mi się, żeby tam były kiedyś przełączniki.
[ Dodano: 01-10-2008, 11:37 ]
Ma ktoś może schemat elektryczny do regulacji świateł? Bo w schematach z downloadu nie znalazłem dla tego elementu.. |
|
|
|
 |
|
|