|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automat + chip |
Autor |
Wiadomość |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 22:03 Automat + chip
|
|
|
Witam,
Czy ktoś na forum jest posiadaczem nowego L200 w wersji automat + chip?
Jeżeli tak to proszę o opinie - jak z przyspieszeniem - jak w terenie.
Jeszcze jedna żecz mnie trapi - czy ktoś się dowiadywał o wyśiwtlacz MDS - jest dostępny bez nawigacji czy tylko z nią? |
|
|
|
 |
Mitsu200 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 12:01
|
|
|
Witam. Jestem posiadaczem właśnie chipowanego Misia z automatem. Zrobiłem nim co prawda dopiero 3tys km ale już jakieś pojęcie mam. Opinie o automatycznej skrzyni zależą oczywiście od "zapału" kierowcy. Fakt nie ma nic wygodniejszego, skrzynia pracuje równo i bardzo przyjemnie zmienia biegi chociaż jest tylko 4biegowa. Przy 100km/h mam ok 2000obr/min więc myślę, że jest oki Niestety spalanie jest większe w porównaniu z manualem. Narazie mam ok 10.5 l/100km i za bardzo styl jazdy na to nie wpływa:P Przyspieszenie powiem szczerze bardzo przyjemne, automat szybko redukuje biegi i dociąga tak do 4tys max. Co do terenu jest jeden ból, wersja z automatem nie posiada blokady tylnego mostu. Chociaż wszystkie inne funkcje jak reduktor czy blokada międzymostowa jest, do tego automat oferuje tryb L, przeznaczony w teren (skrzynia nawet nie wrzuca 2biegu), jest jeszcze przycisk powodujący szybszą zmianę biegów i ograniczenie skrzyni tylko do 3biegów. Ogólnie w terenie spisuje się oki :) Jeżeli mieszka Pan niedaleko, zapraszam Chętnie pokaże co autko potrafi |
|
|
|
 |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 03-09-2007, 13:16
|
|
|
ja mam już 26tys km chip Hoppa tech,
jedynie troche szarpnie (tak jak by za drugim trzecim razem) z 3 na 4 przy przyspieszaniu z pedałem w podłogę - i zależne jest to od temperatury oleju w skrzyni ale nie pomnę czy jak zimny czy ciepły,
spalanie od 8,4 przy tempie ślimaka czyli nieprzekraczaniu 2 tyś/obr, 10,4 normalnia szybka jazda na krótkich odcinkach, 9,4 szybka jazda na odcinu 2x140 km
jak się człowiek zrobi cierpliwy to przyspiesza dobrze można nadrobić w ciasnych partiach podwójnych , potrójnych zakrętów gdy brakło by ręki do zmiany biegu -bo trzeba się trochę kierownicą nakręcić |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:59
|
|
|
Dzięki Panowie. Mam zamiar eksploatować auto sporo w terenie i nie ma to nic wspólnego z grzybobraniem wiec wszelkie opinie odnośnie zachowania w terenie tego automatu są jak najbardziej pomocne. Czy któryś z was pokusił się o pomiar przyspieszenia? te 17,8 sek. automat bez chipu trochę mnie przeraża. Trochę nie rozumiem tego spadku przyspieszenia - w Pajero to tylko ok. 1 sek. a tu ponad 3. w stosunku do manualu.
Co do tego szarpania automatu to mogę podpowiedzieć (bo jestem na etapie badania wad i zalet L200 przed zakupem - a robie to zawsze od kuchni - czyli od sewisu) że w serwisie mogą załadować inne oprogramowanie do tej skrzyni - podobno o niebo lepiej działa. |
|
|
|
 |
Ryży Koń [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 10:59
|
|
|
Ale skoro ma dużo jeździć w terenie to po co ci przyśpieszenie?:D
Napisz więcej o warunkach w jakich samochód ma robić . |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:09
|
|
|
Leśniczy nie jestem - więc żeby auto ujżało błoto często pokonuje duże trasy - więc przyspieszenie ma znaczenie |
|
|
|
 |
FABIO [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 22:47
|
|
|
CZESC MAM TAKIEGO MISKA CZIP AUTOMAT 5000TYS ZAMONTOWANY OD NOWOSCI .NIEKTORZY TWIERDZA ZE POWINNO ZAKLADAC SIE POZNIEJ MOJ MISIEK WIDOCZNIE MUSIAL SIE POUKLADAC GDYZ NA POCZATKU PO WCISNIECIU GAZU DO DECHY MIAL GORSZE PRZYSPIESZENIE NIZ JAK WCISNALEM GO DO POLOWY TERAZ JEST JAKOS INACZEJ DUZO LEPIEJ.JEZELI CHODZI O LICZBY TO 12,5 DO 100 JEST SUPER ZA TO U MNIE SPALANIE KIEPSKO 14,5 MOZE DLATEGO ZE TO WERSJA PARYZ DACKAR A ZABUDOWA TROCHE WAZY I WYSTAJE |
|
|
|
 |
|
|