Dobry fachowiec do Misia z Ełku lub okolic |
Autor |
Wiadomość |
greg6969
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.4 GDI EA3W Tiptronic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2009, 20:45 Dobry fachowiec do Misia z Ełku lub okolic
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam pytanko w kwestii dobrego mechanika w rejonie Ełku (im blizej tym lepiej ), bo ASO to masakra. |
_________________ Od dziś jestem Galernikiem
 |
|
|
|
 |
Arnold
Mitsumaniak Arnold

Auto: CARISMA 1,9 DI-D
|
Wysłany: 19-02-2009, 16:19
|
|
|
Witaj.
Bardzo poważna sprawa?
Może mógłbym Ci pomóc. Mój brat jest mechanikiem w Ełku. Sam polecał mi Carismę, więc mógłby zerknąć. Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko temu.
Ponadto mój kolega prowadzi warsztat samochodowy w Ełku na ulicy Słonecznej 10. |
_________________ "Zero kompromisu w walce ze złem" |
|
|
|
 |
greg6969
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:12
|
|
|
Sytuacja jest taka, że moj Misiek nagle odmówił posłuszeństwa. Wyszedłem na 5 minut do sklepu i po powrocie juz nie odpalił. Sprawdziłem co mogłem, czyli jakie błędy komputer wystukał. Wszystko wskazuje na immo. Jeśli to nie kłopot to chetnie skorzystam z pomocy. Myślę, że najlepszą formą bedzie kontakt tel. na poczatku. jestem co prawda umówiony w ROBCARZE na jutro ale dopiero po 12 bede probował go tam scholować. 661958001, to mój numer. Daj znać to oddzwonię. |
 |
|
|
|
 |
Arnold
Mitsumaniak Arnold

Auto: CARISMA 1,9 DI-D
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:30
|
|
|
Namiary wysłałem Ci na PW.
Powodzenia. |
_________________ "Zero kompromisu w walce ze złem" |
|
|
|
 |
greg6969
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:33
|
|
|
Dzieki wielkie. Jutro napewno zadzwonię. |
 |
|
|
|
 |
Grobar
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2002
|
Wysłany: 19-03-2015, 18:07
|
|
|
Co sądzicie o Grafix Bosch? Grafix jest właściclem ASO w Białymstoku, można u nich zamawiać oryginalne części. Sam jeszcze nie korzystałem z ich usług, dlatego chcę poznać Waszą opinię o tym serwisie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cabaniarz
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
|
Wysłany: 20-03-2015, 10:54
|
|
|
Serwisuję się z reguły w Białym, ale korzystałem z ełckiego Grafixu: wymiana tylnych tarcz, przekrętka kół na zimowe. Nie mam powodów do narzekania |
_________________ Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.8 INTENSE 2008
02390/KMM
 |
|
|
|
 |
Grobar
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2002
|
Wysłany: 31-03-2015, 20:36
|
|
|
Więc wypróbowałem ełckiego Boscha (Grafix). Pojechałem do nich z falującymi obrotami i pomarańczową kontrolką silnika. Auto było u nich od piątku do wtorku (w sobotę pracują). Gdybym nie zadzwonił, to może by stało jeszcze parę dni. Podobno wyczyścili/sprawdzili przepustnicę, kolektor. Niby mechanicznie wszystko działa, ale komputer wykazuje błędy przepustnicy. Kierownik polecił wymianę tej części, miał zadzwonić by poinformować mnie o kosztach i umówić się na ponowne wstawienie auta do warsztatu, ale znowu się nie doczekałem na telefon. Jeszcze wcześniej zamawiałem u nich części i w tej kwestii telefon też milczy. Jestem lżejszy o 120 zł, a auto dalej nie domaga i ta cisza... Omijam z daleka serwisy, które "olewają" klientów.
P.S.
Wcześniej z tym symptomem byłem u Zielińskiego na Podhorskiego, człowiek wyczyścił przepustnicę, ale zrezygnował z dalszej naprawy, gdyż stwierdził, że ma "za słaby komputer do tego auta". Przynajmniej postawił sprawę jasno.
[ Dodano: 06-10-2015, 09:39 ]
Miałem problem z GDI, auto wchodziło na 1800 obrotów i tak trzymało. Z polecenia znajomej pojechałem do Pana Grzegorza Angulskiego w Mrozach (V-Tech), a był to już czwarty zakład do którego się udałem z tą usterką. Traciłem już nadzieję i ku mojej uciesze, naprawiono mi tam auto! Przyczyną był źle ustawiony czujnik położenia przepustnicy TPS. Znalazłem dobrego mechanika! |
|
|
|
 |
Tomi84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2,0 Wagon 03
|
Wysłany: 15-10-2015, 01:20
|
|
|
Witam, jako że mam lancerka 2,0 z 2003 i szykuje się do wymiany rozrządu kogo mi polecicie w Ełku lub w Okolicach Ełku, z góry dziękuję za informację:) |
|
|
|
 |
|