[Cari 1.8 GDI] Wciaż szarpie |
Autor |
Wiadomość |
Hebius [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 17:37 [Cari 1.8 GDI] Wciaż szarpie
|
|
|
Witam. Walki cd.
Od początku po zakupie autka mam problem z szarpaniem zwłaszcza na niskich biegach.
1. Przy ruszaniu dusi sie jak bym za szybko puszczał sprzęgło.
2. Gdy jest zimny przy dodaniu gazu dusi się.
3. Gdy na niskim biegu najadę na leżącego policjanta szarpie jak w maluchy.
Przepustnica wyczyszczona z zewnątrz i od środka, świece wymienione, filtr powietrza zmieniony, filtr paliwa nie zmieniony bo nie mogę go zlokalizować .
Przy wymianie świec zauważyłem ze jedna cewkofajka jest zaśniedziała w środku wyczyściłem ale nie jestem pewny czy jest na 100% sprawna.
Jak można sprawdzić cewkofajki?
Gdzie znajdę filtr paliwa?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-09-2007, 18:20
|
|
|
Fajkocewki sprawdzisz i pomierzysz tak jak to jest opisane w Workshop Manualu do pobrania z działu Download. O filtrze na forum było już 1000x - jest albo w baku albo pod maską pod puszką z bezpiecznikami pod tym czarnym walcem (filtrem węglowym).
PS. Używaj wyszukiwarki forumowej - o tym wszystkim już tyle razy było na forum... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hebius [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 18:33
|
|
|
Ok dzięki.
A czy jest jakiś manual do wymiany filtra ?? |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 09-09-2007, 19:49
|
|
|
A patrzyłeś co jest o tym w Workshop'ie??? Nawet kiedyś Student na forum dokładnie to opisał.
I UŻYJ wreszcie tej wyszukiwarki forumowej - to nie boli. Bo w końcu któryś mod się wkurzy i dostaniesz ostrzeżenie.
PS. No dobra niech ci będzie... |
|
|
|
 |
Hebius [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 18:38
|
|
|
Dzięki za linka.
Niestety filtra nie znalazłem pod maską czy możliwe jest żeby był montowany zewnętrzny filtr taki jak na fotce przy baku?? Bo jeśli rozumiem opis to jest albo pod maską albo W baku. W sklepie dostałem właśnie coś takiego. Mieszkam obecnie w uk i tu części dobierane są po numerach rejestracji jak do tej pory nigdy sie nie mylili przynajmniej w przypadku laguny.
Pozdrawiam i dziękuje. |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 11-09-2007, 20:37
|
|
|
Jak pod pucha z bezpiecznikami pod tym czarnym walcem filtra węglowego nie masz metalowego małego walca-filtra paliwa no to masz go w baku i to właśnie chyba tak wygląda jak ten co pokazałeś aczkolwiek naocznie go nie widziałem bo nie wymieniałem - za mały mam przebieg na wymianę póki co. |
|
|
|
 |
|