Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A 2.5] Kilometry w zegarach HC EA
Autor Wiadomość
PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 17:22   [EA5A 2.5] Kilometry w zegarach HC EA

Wlasnie zakupilem sobie zegarki HC. Problem w tym ze moj car ma 109tys przebiegu a zegary 59tys. Zna ktos jakis szybki sposob, lub jakikolwiek zeby dodac te 50tys? Wiem ze byl podobny temat ale jakos nie znalazlem, tymbardziej ze nie padlo w tamtym temacie nic sensownego.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-09-2007, 17:35   

liczniki elektroniczne "przyspiesza" sie latwiej niz tradycyjne - nie trzeba nic rozbierac :)
TommeK (byly wlasciciel Gala EA5) tez kiedys taka operacje robil - bys musial do niego uderzyc z pytaniem (nie wiem, czy jeszcze bywa na tym forum)

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 17:37   

tzn podpinal generator? bo nie znalazlem takiego uzytkownika, pewnie odpiety juz od matrixa.
Ostatnio zmieniony przez PLPynton 13-09-2007, 17:41, w całości zmieniany 2 razy  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-09-2007, 17:38   

Mam ten sam problem, ale nauczyłem się z nim żyć....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-09-2007, 17:38   

poszedl do jakiegos magika od cofania licznikow i kazal przyspieszyc - w koncu dla magika to wszystko jedno jaka wartosc wprowadzi
na Allegro pelno sie tego oglasza

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-09-2007, 17:40   

ok. 600 impulsów na 1 km, więc nie tragedia podpinając 1 khz "jedziesz" ok. 1,33333333km/s., ale mi się nie chciało......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 17:42   

wiesz jeszcze czy TTL czy 12? bo jak 12 to mam akumulatorek i jakies elektronigraty w domu to se zlutuje cos na biegu, jak TTL to musze cos poszukac.

tomo85 
Forumowicz

Auto: galant 2,4 gdi '00
Wysłany: 14-09-2007, 12:48   

Nieszkoda Ci czasu i kasy na taką operację?

Przecież za 2-3 lata bedziesz miał "te swoje" 109000 km na nowym liczniku a pewnie bedziesz wymieniał auto na nowsze,ktore tez pewnie bedzie miało ok.100.000 :wink:

pozdrawiam

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2007, 20:20   

Tomo co Ty, nie bedzie mnie to nic kosztowac, postawie jakis generator i samo sie nakreci. Czas, tu masz racje. Jak przyjde z roboty to druga polowa mnie (oj jak to fajnie brzmi teraz po latach) brzeczy tylko jaki jestem... potrzebuje jakos odreagowac, alternatywne hobby czy cus.
Po za tym ten car juz jest wystawiony do sprzedazy i chcialem nowemu wlascicielowi niespodzianke zrobic, no i zachowac wlasciwy stan. Przy okazji sprawdze czy moge takie zegary zaadoptowac do legnuma bo speed limitera juz mam.

Odpowiedz do tematu