[CA4A 1.6] A oto moj Colcik |
Autor |
Wiadomość |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 18:26 [CA4A 1.6] A oto moj Colcik
|
|
|
Tak jak kolega kilka tematow wczesniej ja rowniez chcialbym sie przywitac Wkoncu doczekalem sie swojego Colta i choc nie jest on w idealnym stanie to i tak sie ciesze z jego zakupu. Narazie jeszcze nie posiadam fotek ale jak odzyskam aparat to zrobie i umieszcze. Jak narazie wymienilem olej, pozrywalem trzodowate naklejki, zalozylem tube, antene i nowe wycieraczki. Na poczatku chce doprowadzic go do stanu uzywalnosci czyli trzeba wymienic sworzeń (niestety nie jest on wymienialny i kupilem caly wahacz za 220zl :/ ), tuleje na tylnim wahaczu, zdjac boczki i zlikwidowac przyczyne wolno zamykajacych sie szyb, powymieniac filtry i przede wszystkim przerejestrowac. W planach mam zamiar zalozyc jakies aluski, emblemat na przednia maske, zmienic galke dzwigni zmiany biegow, przyciemnic szyby, zamontowac halogeny, wymienic glosniki i zalozyc sportowy tlumik koncowy z czym zapewne bedzie problem bo jest jakis nietypowy. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 18:54
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | trzeba wymienic sworzeń (niestety nie jest on wymienialny i kupilem caly wahacz za 220zl :/ ), |
Ja słyszałem że da się wymienić i nawet wymieniałem z przodu...
SlaVkoEg napisał/a: | boczki i zlikwidowac przyczyne wolno zamykajacych sie szyb |
Powodzenia - trudna sprawa naprawdę:P za żadne skarby nie usuwaj pancerza który może blokować linkę troszkę. Ja usunąłem i to był błąd
SlaVkoEg napisał/a: | zalozyc sportowy tlumik koncowy z czym zapewne bedzie problem bo jest jakis nietypowy. |
wcale nie nietypowy - po prostu poprzeczny jednak można zrobić tak że bedzie trochę pod skosem, nawet z dwóch stron rury poprowadzić też się da
Noi oczywiście witamy:) |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 19:13
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | zdjac boczki i zlikwidowac przyczyne wolno zamykajacych sie szyb, |
Zdejmij uszczelki i zobacz czy szyba się szybciej zamyka.Jest to najczęstsza przyczyna wolno domykających się szyb.Pozdro |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 31-08-2007, 20:24
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | niestety nie jest on wymienialny i kupilem caly wahacz za 220zl :/ | Tak jak napisałFicu865 jest wymienialny. Nie chciałbym Cię martwić, ale za 220 zł kupiłeś tani wahacz z JC. Sworzeń w nim nie wytrzyma długo. Dobry sworzeń firmy 555 kosztuje ok. 50 zł. Niedługo też wymieniam sworznie. SlaVkoEg napisał/a: | zlikwidowac przyczyne wolno zamykajacych sie szyb | U mnie też "ida" wolno, ale jakoś "idą". SlaVkoEg napisał/a: | zalozyc sportowy tlumik koncowy z czym zapewne bedzie problem bo jest jakis nietypowy. | Spójrz na mojego Colta w dziale "Nasze Miśki" a szczególnie na wydech. Niedługo będę chciał się go pozbyć więc jeśli Twój ori jest w dobrym stanie to może jesteś zainteresowany zamianą? Za jakiś czas... |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 13:23
|
|
|
Chodzilem po sklepach i nigdzie nie mieli sworznia do tego jedynie do GTI. Nie wiem czy sie roznia w nich sworznie tak wiec wzialem caly wahacz.
Moj tlumik jest w dobrym stanie wiec jak bedziesz chcial to daj znac |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 06-09-2007, 18:04
|
|
|
Więc ja witam tAKżE Cię |
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 19:57
|
|
|
Też kilka dni temu kupiłem Colt'a. Dałem za niego mało, ale jest troche sponiewierany i trzeba go troszeczkę odpicować, ale to sama frajda o ile ma się pieniądze Witam |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:18
|
|
|
rafamalk zapraszam do klubu www.coltmania.pl na forum napewno wszyscy Ci pomogą jak i tanio doprowadzić autko do cacka choć myślę, że CAO jest tak pięknym autkiem, ze dużo nie trzeba robić ale też Cię witam |
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:35
|
|
|
Moj takze jest troszke sponiewierany. Moj colcik byl niestety wlsanoscia bardzo pomyslowego "mechanika" rozbawilo mnie kilka jego rozwiazan np: Zamiast dokrecic zamek wolal go przyspawac :/ oraz zaslepil dzuiry po halogenach pomalowanymi na czarno... oryginalnymi kloszami halogenow :/ do tego dodam pedalskie obicie polki czerwonym futerkiem i jakas swiecaca antenke na dachu i wiele innych wiesniackich pomyslow... z wiekszoscia juz sobie poradzilem ale jeszcze mam troszke zabawy. Powoli jednak colcik zaczyna przypominac samochod Do soboty postaram sie zrobic kilka fotek |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 22:44
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | pedalskie obicie polki czerwonym futerkiem i jakas swiecaca antenke na dachu |
Hit
Zanim się tego pozbędziesz, proszę uwiecznij to na zdjęciach dla potomności |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 16:30
|
|
|
slo_mo, Niestety odrazu sie tego pozbylem :]
[ Dodano: 08-09-2007, 21:00 ]
Hmmmm... Moze mi ktos powiedziec jak umiescic fotki?? :/ |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 09-09-2007, 07:29
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | Hmmmm... Moze mi ktos powiedziec jak umiescic fotki?? :/ |
http://imageshack.us/ |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 20:05
|
|
|
Albo PHOTOBUCKET .
Muszisz się zarejestrować, a potem zalogować i zacząć przesyłać fotki ze swojego kompa na serwery serwisu - wszytsko na stronie jest user friendly więc nie powinieneś mieć problemu.
Potem w posty wstawiasz po prostu linka do zdjęcia i....już |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 21:03
|
|
|
Kiedyś dało radę, ale po pewnym czasie serwer nie wytrzymał duuużej ilości zdjęć.
Jak wstawiasz zdjęcia to korzystaj z "opcji" dla for internetowych - wstawi Ci zdjęcia, a nie tylko linki |
|
|
|
 |
|