Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Tablet w Carismie ? Mały tutek
Autor Wiadomość
dexter1992 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2016, 15:47   [Carisma] Tablet w Carismie ? Mały tutek

Witam z racji tego, że kiedyś kupiłem tablet z myślą do internetu w domu, przyszedł pomysł aby zabudować go , nie chciałem wydawać na radio 2 din jakoś do mnie to nie przemawia. Sam chciałem mieć tableta tak po prostu fajnie jest mieć coś co zrobi się samemu małe a cieszy :D . Tak wiec Lenovo A7-30 A3300-H wersja HV różni się tym, że ma wybieranie głosowe, można dzwonić łatwo idzie przerobić H na HV ale nie zagłębiałem się o tym. Tak więc prezentuje się to tak.

W aucie mam Pioneer MVH 160UI, 2 wzmacniacze no i subwoofer. Tak więc tablet ma Dolby i wcale nie gra to tak źle.

Teraz pokażę w które piny się wpiąć.

Teraz najgorsza sprawa, lutowanie :badgrin: . Sam się obawiałem ale miałem do dyspozycji tylko lutownicę kolbę ale nie tą starą tylko nowszą.

Styk nr 1 to pod głaszanie tabletu. Każdy z was mając smartfona na androidzie wie, że po wyłączeniu i włączeniu w wejściu w odtwarzacz, trzeba pod głosić aby było głośniej, tak wiec tu jest styk odpowiedzialny za to.

Styk nr 2 odpowiada za wyłączenie i włączenie oraz wyłączenie wyświetlacza. Po szybkim naciśnięciu ekran wraca do nas, po dłuższym następuje menu czy chcemy wyłączyć tablet czy uruchomić ponownie.

Styk nr 3 to wspólna masa dla nr 1 i 2. Ja u siebie zrobiłem to tak, mam 2 przyciski. Koło drążka zmiany biegów które są małe i nie przeszkadzają mi.

Wygląda to tak.

Przycisk nr 1 jest odpowiedzialny za wygaszenie ekranu i za wyłączenie/włączenie tabletu.

Przycisk nr 2 jest odpowiedzialny za pod głoszenie tabletu.

Nie należy zapomnieć o ładowarce, która ma chyba 2 ampery i w zupełności naładuje nam tableta. Tak przycisk mam od lampki, muszę go zmienić na jakiś podświetlany.

Kompromisy dla tego układu są dwa. Pierwszy to oczywiście przyciski a drugi to, jak widać na zdjęciu ramka ścięta na dole. Czemu ?. A no właśnie, brak był możliwości kliknięcia powrót i do menu głównego. To tyle.

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 17-02-2016, 15:44   

Fajny tutek, też kiedyś o tym myślałem, po obejrzeniu filmiku na YT gdzie goście z mighty car mods zamontowali ipada w aucie :D W sumie to bardzo dobry pomysł, bo przy kupnie odpowiedniego tabletu (a kupno tabletu który sprawdziłby się w aucie to wydatek rzędu 200 zł :P ) masz w aucie, odtwarzacz mp3, radio, telefon, neta ,gps (yanosika :) ) no i wiele wiele innych, można by się pobawić z podpięciem tego tabletu do gniazda obd, mając podgląd na bieżące parametry pracy samochodu i pewnie wiele innych. Zastanawia mnie tylko, jak taki tablet będzie sprawował się przy skrajnych temperaturach panujących w samochodzie. W zimie po nocy, w aucie może być i -20, z kolei w lecie na słońcu to i z 60-70? Producent tabletu raczej nie przewiduje takich temperatur użytkowania urządzenia :P

dexter1992 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V Avance
Wysłany: 20-02-2016, 09:31   

Ja Ci powiem, że działa normalnie tylko czasem pokazuje błąd typu: "Temperatura baterii zbyt niska", ale ładowanie działa normalnie.

Odpowiedz do tematu