Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Help !
Autor Wiadomość
sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2006, 14:39   Help !

Zaraz napisze swietokradztwo i mozecie po mnie pojechac, ale... kurwa Misiek mi sie juz powoli nudzi... I potrzebuje jakiejs nowej krwi... Idzie wiosna, wiec coraz powazniej mysle o jakiejsc podmiance na cos nowego... Moze Honda Accord, moze VW Passat... Tfu, tfu, nawet przez glowe mi Fijat Punto przemknal... A moze jakas dobra rada co zrobic, zeby sie nie nudzil ? Bo jakos tak zauwazam, ze potrzebuje wiecej mocy, wiecej miejsca i szyberdachu :wink:
A moze to efekt braku spotow ? Moze zimowa deprecha ? No ale...

Tomba
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2006, 15:07   

:) jak bedziesz chcial zmienic marke to nikt Cie nie powstrzyma aleee....
Jak wiecej miejca ,mocy i szybe na dachu to przecie sa wieksze i mocniejsze miski :) )))
A spotow ...prawda brak
Pozdrawiam

scandik
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2006, 15:47   

Hmmm.,..... W zależnosci od finasów...... Ale ja jak bym miał możliwości to Subaru Imprezę. Ew. Jakąś Corlokę sport

pzdr.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2006, 16:12   

a ja bym kupił VW Passata... szczególnie 2.5 TDCi -> bardzo dobry i wytrzymały silnik

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 23-01-2006, 16:21   

shovel napisał/a:
2.5 TDCi

to chyba z forda, ale tam to 2.2 tdci montuja bo w VW to 2.5tdi ale podobno padaja wtryskiwacze, zreszta jak w wiekszosci nowych diesli z nasza ropa
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-01-2006, 16:51   

Matejko napisał/a:
to chyba z forda, ale tam to 2.2 tdci montuja

dokładnie :)

jeżdżę czasami takim egzemplarzem (mojego ojca) tyle, że 2.0 TDCI 130 PS :lol:
Zaleta tego silnika to oszczędność i duży moment obrotowy.

Swoją drogą o mały włos bym nie jeździł takim :wink: ale po długich poszukiwaniach znalazłem swojego EA 163 PS :twisted: :mrgreen: 8)

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 23-01-2006, 19:26   

heh, to niedługo trzeba będzie zawiesić działalność M3M bo jak tak dalej pójdzie to wszyscy albo wyjadą na wyspę albo markę zmienią :?
Też mi się Colcik nudzi i kupiłbym co innego, nawet zamierzałem się na Galanta 88-92, albo Vectre A ale nie mam kasy ani czasu doprowadzać wszystkiego co wyjdzie po kupnie do ładu...

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2006, 19:32   

sorska, pomyłka - miało być 2.5 TDi - silnik VW montowany w limitowanych edycjach Passatów. mój wujek ma takiego paska z 2000 roku, natrzepane 440 tyś km i ZERO typowych usterek dla innych dieslów VW - auto jest na pierwszej turbinie, z która nic nie było do tej pory robione, nie pękła głowica, nie żre oleju - jednym słowem - lać ropę i jeździć. skrzynka również dobrze się sprawuje - w zeszłym roku przeszła jakiśtam remont, ale przy takim przebiegu to chyba normalne. generalnie, gdyby chciał go sprzedać za 30 tysi, i miałbym taką kase, wziąłbym od ręki to auto.

[ Dodano: Pon Sty 23, 2006 7:33 pm ]
josie : vectra A ??? B jest fajna, ale A???

a galem E3 to ja teraz chcę się zamienić ;-)

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2006, 20:05   

mi tez sie moj nudzi :( - tzn wolalbym zeby byl o generacje nowszy... ale i tak go lubie!

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 23-01-2006, 20:17   

josie napisał/a:
heh, to niedługo trzeba będzie zawiesić działalność M3M bo jak tak dalej pójdzie to wszyscy albo wyjadą na wyspę albo markę zmienią

no to zawsze mozemy sobie zrobic Motomaniaki 3M :roll: :P :twisted: :lol:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 23-01-2006, 22:29   

shovel napisał/a:
josie : vectra A ??? B jest fajna, ale A???

No B jest fajniejsza, ale niestety mnie nie stać. A też jest fajna, nie marudź :D , jeżdżę taką czasami bo rodzice mają - przez ponad 100kkm nic praktycznie się nie zepsuło a ma już swoje lata ('89). Tyle że przebieg mały - coś koło 200kkm. No i silnik jeden z najbardziej udanych opla - C20NE. Tyle tylko że większość A jest goła :(

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 24-01-2006, 09:47   

Vectra A byla ladna i fajna w okresie kiedy ja produkowali. Teraz nie budzi kompletnie zadnych emocji. Moze po za tymi obojetnymi.
Galant E3x byl sliczny na poczatku i jest sliczny teraz. I bedzie tak dlugo pieknym samochodem az bedzie mozna go rejestrowac na zolte blahy. I nadal bedzie piekny :D

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 24-01-2006, 10:16   

shovel napisał/a:
miało być 2.5 TDi - silnik VW

Myslisz o 5 cylidrowce?????? Bardziej zawodnego silnika w T4 nie widzialem..... no moze jak ma 101 Km to i przelata 400 kkm, ale nie na porzadnym setupie ..... a ma on calkiem fajny potencjal. Znajomy ma 2 takie - 101 km i 220 :twisted: oba sa tak samo zawodne....... poza tym, ze w tym troche nadlubanym czesciej zmienia polosie niz olej - przegubow nie ma zdolnych do przenoszenia takiej mocy. Ten mocniejszy - jest fajny - napedza ten przystanek autobusowy do 100 km/h w ponizej 9 s.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2006, 17:06   

A mi sie nic tam nie nudzi :D

Mam teraz 3 Colta i jak narazie od 2 miechow stoi w garazu - czasem go nielegalnie wyprowadzam na spacer :]

Sruba - jak Ci miejsca brak to kup galanta , jak mocy , to pomysl nad swapem albo popworstu czyms mocniejszym :D

Ja narazie mam 1.6 ale jak doprowadze swojego Colta do stanu nadajacego sie na pokazanie - zaczne rozgladac sie za silnikiem z MIVEC iem z Cyborga albo bede myslal nad czyms innym co doda konikow pod mache :]

Poki co zamontowalem komplet amorkow KONI Sport i zglebowalem go o 30mm .
jutro jade na zakupy do fajnego sklepu - Demon Tweaks ( maja stronke www ) i sponsoruje sobie alufelgi z oponami :D

pozdro

KazPL
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2006, 22:29   

Panowie
Rozumiem przejsc na innego Misia ale nie zeby rezygnowac!
Zawirowania w polityce widze robia swoje :D
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu