Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] [96]Colt CJ0 - problem z silnikiem...
Autor Wiadomość
jreek
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 11:46   [ALL] [96]Colt CJ0 - problem z silnikiem...

Witam i jeszcze raz prosze o pomoc.
Tym razem mam taki problem:
Wczesniej było wszystko ok ale podejrzewam że misiek łyknął jakąś syfiastą benzyne, otóż w tym momencie na pierwszym i drugim biegu nieco szarpie, czasem mam zaniki mocy. Wygląda to mniej więcej jakby brakowało benzyny. Myśle że to benyna ale kto wie. Prosze o rade co z tym zrobić. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 11:56   

Jeślli to rzeczywiście syfiasta benzyna, to wyjścia są dwa:
1. Spuścić syfiastą benzynę ze zbiornika i zalać porządnym paliwem.
2. Dolać środka, który się wymiesza z wodą i przepali. Może to byc jakiś dodatek do paliw dostępny na stacjach beznynowych albo zwykły denaturat.

Potem trzeba zatankować porządne paliwo.

Oczywiście przyczyny mogą być tez inne, ale warto zacząć od rzeczy najprostszych.

jreek
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 12:46   

Tej benzyny juz niewiele zostało, więc jeżeli teraz zaleje bak jakimś dobrym to czy się przeczyści?? czy raczej tego nie robić? ewentualnie jeżeli to nie wina benzyny to co może byc nie tak (niestety moja wiedza na temat samochodów jes minimalna) pozdrawiam i dzieki za pomoc

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 12:57   

Przyczyn może być wiele: świece, przewody, kopułka, palce rozdzielacza, zapłon... Skoro jednak Miś złapał muła zaraz po zatankowaniu, moze to być wina benzyny. Na najlepszych stacjach czasem się to zdarza.

jreek
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2007, 13:06   

Własnie w tym rzecz że to wcale nie była dobra stacja tylko jakaś licha- niestety tak wyszło i teraz mam lipę. Tak czy siak dam mu pić coś lepszego i jeszcze napisze.

Marino 
Mitsumaniak
żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2007, 19:17   

napisz jeszcze gdzie się tankowałeś żeby posiadacze mitsu omijali tą stację szerokim łukiem.

TRAWOR76 
Mitsumaniak
DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2007, 20:20   

...obawiam sie że pompa paliwa...ja dzięki takiemu tankowaniu właśnie wymieniłem ,a objawy podobne...ale życze powodzenia oby pomogła tylko zmiana stacji i wymiana paliwa..że też nikt takim oszustom nie moze nic zrobić... :evil: przecież benzyna i tak za droga jest..ech :evil:

jreek
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 15:15   

Stacja między kraśnikiem fabrycznym a chodlem dokładnie na wierzbicy :P jakby ktoś przejeżdzał.

jreek
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 14:39   

Heh teoretycznie już się wszystko uspokoiło po wymianie benzyny... a masz może mechanizm do elektrycznej prawej szyby, bo niestety u mnie to jakaś deska podtrzymuje szybe :/
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 07-10-2007, 23:33, w całości zmieniany 1 raz  

jreek
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 08:13   

heeh deska co najmniej 10-letnia od nowości pewnie, a jesli chodzi o cilniki to niestety brak.

Odpowiedz do tematu