Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E56A 2.4] Kłopoty z zapłonem (pomocy)
Autor Wiadomość
emeryt
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 16:47   [E56A 2.4] Kłopoty z zapłonem (pomocy)

Mam problem z mitsubishi 2,4 wersja USA. Proszę was o pomoc, wielu mechaników nie dało rady.
Przy enrgicznym wcisnięciu pedału gazu silnik przerywa, następuje zanik iskry (sprawdzone lampą stroboskopową). Miecały miesiąc temu wymieniłem: cewkę zapłonową, płytkę modułu w aparacie , kopułkę, palec rozdzielacza i kondensator.
Komputer wyresetowany i restartowany wg. przepisu KRZYZAKA.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2007, 17:03   

Tranzystor mocy wymieniony? Kable do cewki sprawdzone? Główny przekaźnik sprawdzony? Jaki jest skład mieszanki (może po prostu zalewa w trupa świece i stąd problemy z iskrą)?

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

emeryt
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 18:08   

Wszystko sprawdzone i sprawne poza tranzystorem mocy bo przyznam sie ze nie wiem co to jest i gdzie sie znajduje. Natomiast iskra to nie ginie na swiecach tylko juz z aparatu nie wychodzi.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 24-09-2007, 18:17   

Tranzystor mocy - zwany niesłusznie modułem zapłonowym, to kosteczka która wzmacnia sygnał z ECU przed podaniem go na cewkę. Jest jeden problem - stroboskop nie miga jak nie ma iskry - jak się świeca zaleje, to zanika na niej iskra i lampa nie błyska - walczyłem z takim przypadkiem. Wtedy było winne lewe powietrze w dolocie

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

emeryt
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 18:48   

Jezeli chodzi o ten tranzystor to nie koiarze o ktora kosteczke chodzi natomiast co do reszty to dzisiai umylem przepustnice i przy okazji wymienilem uszczelke pomiedzy kolektorem a obudowa przeoustnicy.Jutro jeszcze wymienie swiece i sie odezwe. Narazie serdeczne dzieki i czekam dalsze uwagi.Moze kiedys bede mogl sie zrewanrzowac

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 19:58   

Mam mnóstwo pdf-ów ale muszę zapytać się admina jak je doklejać do wiadomości.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-09-2007, 20:30   

ptwardy napisał/a:
Mam mnóstwo pdf-ów ale muszę zapytać się admina jak je doklejać do wiadomości.

1. Nie ma możliwości doklejania plików do wiadomości
2. Dlatego jest dział Downloads i użytkownik wichura1. Skontaktuj się z nim a on to wgra na serwer i udostepni wszystkim.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

emeryt
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 16:09   

Do Bartka . Wymienilem swiece,sprawdzilem co tylko bylo w mojej mocy (jestem kierowca zawodowym 42lata)i nic nie pomaga.Iskra nadal ginie przy raptownym otwarciu przepustnicy.Sprawdzilem starym sposobem ,sprawna swiece polozylem na silniku i podlaczylem przypadkowy przewod z wkreconej swiecy, efekt ten sam, zanik iskry po odpaleniu i dodaniu gazu.Prosze pomozcie. Mechanicy w Belchatowie rozkladaja rece,ja tez a holowac dalej go nie moge bo jest to automat.

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 25-09-2007, 17:33   

Na juto postaram się dowiedzieć od 2-ch kolesi co może sie dziać, jeden to spec od Mitsu a drugi od elektorniki.
Pozdro

MANIEK
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 19:12   

Bartek, cze mozesz mi pomoc BO podobno jestes szpecem od silniczkow krokowych

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 25-09-2007, 20:25   

emeryt napisał/a:
zanik iskry po odpaleniu i dodaniu gazu.
Wydaje mi się, że takie efekty może dawać słaba masa.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

emeryt
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 22:12   

Podlaczylem dodatkowa i nic nie pomoglo

[ Dodano: 26-09-2007, 15:41 ]
Do Bartka. Jeszcze w sprawie tego tranzystora mocy. Powiedz kolego czy jest to ta kostka ktora ma dwa wejscia z gory a trzy wyjscia i jest podlaczona do cewki zaplonowei jesli tak to czy jest mozliwosc ja kupic. Prosze tez o jakis adres lub nr. telefonu do sklepu z czesciami.

Odpowiedz do tematu