|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprzęgło się ślizga ? [200 tyś przeszło] |
Autor |
Wiadomość |
Jachymentor [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2007, 09:43 Sprzęgło się ślizga ? [200 tyś przeszło]
|
|
|
Witam serdecznie, od długiego czasu obserwowałem forum Mitsu, prawdopodobnie najlepsze forum marki jakie jest w sieci (olewając Golfa!). Jestem od niedawna posiadaczem Lancerka 1.5 –91r, musze przyznać że auto jest bardzo zadbane.(serwisowane w salonie itd)
Do tematu, mianowicie mam problem ( opisze objawy nie chce niczego sugerować). Sprzęgło łapie mi bardzo wysoko, zaś na 1 biegu do 3000 obrotów słyszę taki metaliczny dźwięk (ocieranie)to samo się dzieję na 2 biegu do 2500 obrotów. Czasami podczas hamowania silnikiem można usłyszeć ten sam metaliczny dźwięk, choć nie taki głośny. Bardzo proszę o podpowiedź , może to jest coś typowego dla tego modelu. Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego problemu przy ruszaniu.
Proszę o podpowiedź gdzie mógł bym kupić relingi dachowe do Lancera ?
Oraz gdzie kupić tanie części do tego rocznika ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-09-2007, 10:05
|
|
|
Jachymentor napisał/a: | Sprzęgło łapie mi bardzo wysoko | Cytat: | [200 tyś przeszło] | Będzie do wymiany. Jachymentor napisał/a: | gdzie kupić tanie części do tego rocznika ? | U kolegi z forum o nicku japaneze. Kontakt znajdziesz przy pomocy funkcji SZUKAJ. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-09-2007, 18:36
|
|
|
Sprzeglo mozna sprobowa wyregulowac - sa do tego 2 srubki przy pedale sprzegla (skok jalowy i moment brania - ten drugi reguluje sie samym popychaczem pompki sprzegla).
Ale te dzwieki moga byc spowodowane uszkodzonym lozyskiem w skrzyni - dosyc czesto sie w tym modelu zdarza taka usterka. Niestety lozysko przednie walka sprzeglowego jest drogie - najtanszy zamiennik 70 zl, oryginal 170 zl.
Sprzeglo przy okazji warto zmienic (ok. 300 zl - polecam Daikin). |
|
|
|
 |
|
|