Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzęgło się ślizga ? [200 tyś przeszło]
Autor Wiadomość
Jachymentor
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 09:43   Sprzęgło się ślizga ? [200 tyś przeszło]

Witam serdecznie, od długiego czasu obserwowałem forum Mitsu, prawdopodobnie najlepsze forum marki jakie jest w sieci (olewając Golfa!). Jestem od niedawna posiadaczem Lancerka 1.5 –91r, musze przyznać że auto jest bardzo zadbane.(serwisowane w salonie itd)

Do tematu, mianowicie mam problem ( opisze objawy nie chce niczego sugerować). Sprzęgło łapie mi bardzo wysoko, zaś na 1 biegu do 3000 obrotów słyszę taki metaliczny dźwięk (ocieranie)to samo się dzieję na 2 biegu do 2500 obrotów. Czasami podczas hamowania silnikiem można usłyszeć ten sam metaliczny dźwięk, choć nie taki głośny. Bardzo proszę o podpowiedź , może to jest coś typowego dla tego modelu. Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego problemu przy ruszaniu.

Proszę o podpowiedź gdzie mógł bym kupić relingi dachowe do Lancera ?
Oraz gdzie kupić tanie części do tego rocznika ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2007, 10:05   

Jachymentor napisał/a:
Sprzęgło łapie mi bardzo wysoko
Cytat:
[200 tyś przeszło]
Będzie do wymiany.
Jachymentor napisał/a:
gdzie kupić tanie części do tego rocznika ?
U kolegi z forum o nicku japaneze. Kontakt znajdziesz przy pomocy funkcji SZUKAJ.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2007, 18:36   

Sprzeglo mozna sprobowa wyregulowac - sa do tego 2 srubki przy pedale sprzegla (skok jalowy i moment brania - ten drugi reguluje sie samym popychaczem pompki sprzegla).

Ale te dzwieki moga byc spowodowane uszkodzonym lozyskiem w skrzyni - dosyc czesto sie w tym modelu zdarza taka usterka. Niestety lozysko przednie walka sprzeglowego jest drogie - najtanszy zamiennik 70 zl, oryginal 170 zl.
Sprzeglo przy okazji warto zmienic (ok. 300 zl - polecam Daikin).

Odpowiedz do tematu