|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z silniczkiem krokowym |
Autor |
Wiadomość |
marklask [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2007, 11:47 Problem z silniczkiem krokowym
|
|
|
Witam,
Mam taki problem. Posiadam Lancer 1,3 96 r. Miałem problemy z obrotami. Wymieniłem używany silniczek krokowy od Colta 1,3. Problemy z szalejącymi obrotami zostały zażegnane. Ale w starym jak i w wymienionym silniczku jest taki problem: przy załączaniu zapłonu bądź wyłączaniu silnika słychać zgrzytanie. Odkręciłem silniczek krokowy i sprawdziłem go. On dostaje jakiś takich drgań. Takie drgania powodują że on wydaje taki zgrzytający dźwięk. Co może być powodem?? Podłączałem Lancerka do komputera, żadnych błędów nie ma. Gdzie mam szukać przyczyny?? może jest jakiś czujnik, który to reguluje?? Boję się, że znowu poleci mi silniczek krokowy, a zdobyć go do mojego silnika nie jest łatwą sprawą.
proszę o pomoc!!!
pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 19-11-2007, 11:53
|
|
|
Napisz do kolegi o nicku Bartek, on jest specjalistą od krokowców na pewno pomoże. |
EA5W

|
Ostatnio zmieniony przez akbi 19-11-2007, 12:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|